Maradona: Bush’u kovalım!

Arjantin’de başlayan Amerika Kıtası Zirvesi’ne 34 ülke katılıyor. Zirvede ABD’nin Amerika kıtasını serbest bölgeye dönüştürme stratejisinin eleştirilmesi bekleniyor. Son yıllarda ABD karşıtı söylemleriyle öne çıkan ve Küba lideri Fidel Castro ile dostluğu bilinen Venezuela lideri Hugo Chavez’in ABD karşıtı görüşlerinin Zirve’ye damgasını vurması bekleniyor.

BM’ye göre, Amerika kıtasında yaklaşık 96 milyon kişinin günde bir dolardan daha az parayla geçindiği sanılıyor. Küreselleşme ve ABD karşıtları, önümüzdeki iki gün boyunca liderler zirvesine alternatif olarak bir ‘Halk Zirvesi’ düzenleyekler.

Zirve öncesinde ABD Başkanı, George Bush zirve öncesi ev sahibi Arjantin’in Devlet Başkanı Nestor Kirchner ile görüştü. Aleyhine gösterileri değerlendiren ABD Başkanı, konuk edilmesi zor birisi olduğunu söylemekle yetindi.

KARŞI GÖSTERİLER

Arjantin Mar del Plata’da yapılan Zirve öncesinde ABD karşıtı gösterilere ulusal kahraman futbolcu Maradona, Chavez, Bolivya’nın solcu başkan adayı Evo Morales, Bosnalı yönetmen Emir Kusturica ve Kübalı şarkıcı Silvio Rodriguez gibi isimler de katıldı.

Dünyanın dört bir yanından Zirve için gelen 4 bin göstericiye seslenen Chavez, ABD’yi açıkca eleştirerek Zirve’nin hakça bir dünya düzeninin habercisi olmasını istedi. Maradona da “Bush savaş suçlusudur” ve “Bush’u durdurun!” tişörtleriyle kalabalığa Bush’u kovmaları çağrısında bulundu.

Ayrıca küreselleşme ve ABD karşıtları, önümüzdeki iki gün boyunca liderler zirvesine alternatif olarak bir ‘Halk Zirvesi’ düzenleyecek.

1117590cookie-checkMaradona: Bush’u kovalım!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.