‘Mardin, sanatın elitiyle çalıştı’

Mardin’in Aretha Franklin, Dusty Springfield, Bee Gees ve Norah Jones gibi ünlü şarkıcı ve toplulukların yapımcısı olduğuna dikkat çeken gazete, Mardin’in bir Türk olduğunu ve 40 yıl süren kariyeri boyunca sanatın “elit” sınıfıyla çalıştığını belirtti.


Atlantik firmasında geçen profesyonel çalışma hayatı boyunca Phil Collins, Roberta Flack, Hoall&Oates, Dony Hathaway, Jewel, Chaka Khan, Bette Midler ve Barbara Streisand ile de çalıştığı kaydedilen yazıda Mardin’in, piyanist ve şarkıcı Norah Jones’un albümünün milyonlarca satmasıyla ilgili başarının ardındaki isim olduğu hatırlatıldı.


Mardin’in 1932 yılında İstanbul’da doğduğu, Londra’nın en saygın üniversitelerden London School of Economics’de mastır yaptığı hatırlatılan yazıda, ünlü müzik adamının biyografisine geniş yer verildi.


Mardin’in bursla New York’a gittiği, Berklee kolejindeki iki yıllık eğitimin ardından aynı okulda dört yıl öğretim üyeliği yaptığı ifade edilen yazıda, ünlü müzik yapımcısının daha sonra aynı okulun vakfının yönetiminde yer aldığı ve kendisine onursal doktora unvanı verildiği belirtildi.


Atlantik’te büyük satış rakamları elde eden plaklara imza atan Mardin’in şirketin tanıdığı ayrıcalıkla diğer müzik şirketleri için de bazı özel sözleşmelerle çalışabildiğine dikkat çekilen yazıda, Mardin’in 2001’de Atlantik’ten yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak emekli olduğu kaydedildi.

792270cookie-check‘Mardin, sanatın elitiyle çalıştı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.