‘Mavi Gözlü Dev’ filmine dev gala

Dolmabahçe G-Mall Sinemalarındaki galada, filmin senaristi ve bazı oyuncularıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan filmin yönetmeni Biket İlhan, senaryo üzerinde çok çalıştıklarını ve 8. versiyonu sinemaya aktardıklarını belirtti.

Filmin, Nazım Hikmet’in, 1941 yılında Bursa Hapishanesinde kaldığı dönemi anlattığını kaydeden İlhan, “Çok şanslıydım, çok iyi oyuncularla çok iyi bir çalışma oldu. Nazım Hikmet’i tanıyanlar, onu tabii ki yeniden konuşacaklar, tartışacaklar, düşünecekler. Tanımayanlar ya da az bilenler, umarım daha çok ilgi duyacaklardır” diye konuştu.

Filmin senaristi Metin Belgin de “Yıllardır yapılması gereken, bir dünya şairinin yaşamından bir kesiti beyaz perdeye aktarıyoruz” dedi.

4 yılı aşkın bir süredir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Belgin, ”Başlangıçta çok bunaldığım anlar oldu, ama Nazım bana yol gösterdi. Onun direnci, inancı, inadı ve kavgası gerçekten bana yol gösterdi. Özellikle gençlerle buluşmasını istiyorum. Yurtseverliğin ne demek olduğunu bir kez daha Nazım’ı tanıyarak, onu izleyerek görsünler” şeklinde konuştu.

Belgin, senaryoyu yazarken Mehmet Fuat’ın, Orhan Kemal’in ve İbrahim Balaban’ın Nazım Hikmet’e dair yazdıklarından yararlandığını da anlattı.

Filmde Nazım Hikmet’i canlandıran oyuncu Yetkin Dikinciler, bir oyuncu olarak bu senaryoda “doğru Nazım Hikmet’i” canlandırmaya çalıştığını dile getirdi.

Filmde Nazım Hikmet’in ikinci eşi Münevver’i canlandıran oyuncu Özge Özberk de filmin kendisi için çok heyecan verici ve özel bir proje olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“Çok özel bir karakter, tutkulu bir aşk kadını Münevver. Diliyorum ki Münevver’in bu filmden sonra hayatı tekrar bir film olarak yapılır. O dönemin radikal kadınlarından biri olarak adlandırıyorum. Evli olmasına rağmen, Nazım’a duyduğu aşkın peşinden giderek, her şeyi hiçe sayıp, bir tek aşkına adadı kendisini. Dolayısıyla aşkına sahip çıktığı için de çok özel buluyorum Münevver’i.”

9 Mart’ta gösterime girecek filmin galasına, filmde rol alan oyuncuların yanı sıra, Hakkı Devrim, Metin Uca ve Ayşegül Aldinç’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
 

1147370cookie-check‘Mavi Gözlü Dev’ filmine dev gala

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.