Mübarek öldü

Mısır resmi haber ajansı MENA, Mübarek’in Tora Cezaevi Hastanesi’nden Meadi Askeri Hastanesi’ne nakledildiğini, Mübarek’in askeri hastaneye ulaştığında beyin ölümünün gerçekleşmiş olduğunu duyurdu.

Gazetecilerin, Mübarek’in getirildiği hastaneye girmelerine izin verilmezken, Mübarek’in geniş güvenlik önlemleri içinde hastaneye getirildiği kaydedildi.

MENA, Mübarek’in akşam saatlerinde kalbinin durduğu ve tekrar çalıştırıldığı, daha sonra ise felç geçirdiği yönünde haberler yayınlamıştı.

Ülkede 25 Ocak 2011 tarihinde başlayan halk ayaklanması sonucunda 30 yıllık iktidarını bırakmak zorunda kalan 84 yaşındaki Mübarek’in kalp hastası ve kanser olduğu biliniyordu.

Halk ayaklanmasının ardından Şarmu’ş-Şeyh’te önce göz hapsinde tutulan Mübarek aynı zamanda burada bulunan Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Geçen yılın Ağustos ayından itibaren ”adam öldürülmesine mani olmamak” suçlaması ile Kahire Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mübarek, önce Şarmu’ş-Şeyh’ten Kahire yakınlarındaki bir hastaneye nakledildi ardından da Tura Cezaevi’nde bulunan kliniğe yatırıldı.

Mübarek, 2 Haziran’da yapılan karar duruşmasında mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına (25 yıl) çarptırıldı.

Mübarek’in daha önce de 2 kez kalbi durmuş, doktorların müdahalesi ile çalıştırılmıştı.

1346330cookie-checkMübarek öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.