MB’den faiz indirimi

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre Banka, gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 13’ten yüzde 11,50’ye, borç verme faiz oranını da yüzde 15,50’den yüzde 14’e çekti.
Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasasında saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 9’dan yüzde 7,5’a, borç verme faiz oranı ise yüzde 18,50’den yüzde 17’ye düşürüldü.
Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla gecelik ve bir haftalık vadelerde tanınan borçlanma imkanı faiz oranı da yüzde 14,50’den yüzde 13’e indirildi.

Son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın sürdüğüne işaret ettiği belirtilen Merkez Bankası Para Politikası Kurulu açıklamasında, uluslararası kredi piyasalarındaki ve küresel ekonomideki sorunların devam ettiği kaydedildi.

”Bu çerçevede iktisadi faaliyetteki toparlanmanın zaman alacağı ve enflasyon üzerindeki aşağı yönlü baskıların süreceği düşünülmektedir” denilen açıklamada, petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki birikimli düşüşlerin enflasyonu olumlu etkilediği ve önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşün hızlanacağı ve yıl sonu hedefine, öngörülenden önce ulaşılacağının tahmin edildiği belirtildi.

1188590cookie-checkMB’den faiz indirimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.