Melek Özlük’ten yokoluş uyarısı…

Özlük “Varoluşu, hayatı, üretimi ve yaşamı kadın vücutlarıyla temsil ediyorum resimlerimde. Cünkü kadınlar varlığın, varoluşun merkezi! Öyle degil mi?” diye soruyor. Sanatçı, sanatına yön veren yaşam felsefesini de şöyle dile getiriyor:

“Dünyamız  doğuran üreten bir vücuttur. Bizler ise o vücudun bünyesinde olan, baş rolleri oynayan  bazen yararlı bazen ise zararlı olabilen ufacık birer hücreleriyiz. O vücutta bazılarımız yaptıklarının sorumluluğunun farkında olmadan tehlikeli bir tümor olabilir ve bazılarımız ise çaresiz bir hastalık …

Resimlerimde  varlıgın, o vücudun isyanını  POLUTION’a ‘o vucudun kutsallığının bozulmasının ve kirlenmesinin hikayesi‘ne dikkat çekmek istiyorum.

Her birimiz yapmış oldugumuz bilinçsiz her hareketle, içinde barındığımız bize hayat veren o vücudu zedeliyoruz. Bu zedelenişin sonucunu yine bizler ödüyoruz ve cocuklarımız ödeyecek.

Tenefüs ettiğimiz havayı kirlettiğimiz gibi, düsüncelerimizi, yiyecek ve içeceklerimizi, bunlardan en kötüsü kalplerimizi ve hislerimizi kirlettik. Artık her şeye süpheyle bakıyor  ve her şeye karsi büyük güvensizlik duyguları besliyoruz. Bu kirlenmemizin bir işareti değil mi? Hepimiz aynı şeylerden şikayetciyiz. Temiz bir hava, dürüst kalpler, güven duyup arkasından gidebileceğimiz fikirler, huzurlu bir yuva ve ortamlar arayışı içindeyiz.

Zaman geciyor, Sanki hepimiz birer uyur gezeriz.Her şeyin bilincinde ve herşeyden haberimiz var gibi bilgi gölünde boğuluyoruz. O kadar yogun ve bir cok lezzeti aynı anda tatmaktan bir şey hissedemiyoruz artık.Ruhlarımız  ve dünyamız isyanda ama bunu duymayacak kadar da sağırız ve sağırlığımızın  bile farkında degiliz.

Uyanalım demek geliyor içimden.Yaşam yuvamızı kirlettik, bizler de kirlenecek, bizler kirlendikce dunyamız kirlenecek. Bizim ve onun, onun ve bizim bir bütün olduğunu anlayamamış gibiyiz!

TIK TAK TIK TAK !!! Zaman geciyor. Karnında barındırdığımız acıar içinde bizi yardıma cağıran yaşam yuvamız, hayat kaynağımız , anamız , dünyamız inliyor. Her an patlamak üzere olan bir bombanın içinde yasadığımızın farkında mıyız? Seller, depremler, soluk alamayacak kadar sıcak olan yazlar, tsunami vs bunun birer uyarıcısı degil mi? Seçimimizi yapalım. Gözlerimizi bakar körlükten kurtarıp bir gözlemleyelim. Düşünelim ve karar verip faaliyete geçelim. Nasıl bir dünya, nasıl bir hayat, nasıl bir gelecek istiyoruz kendimiz ve cocuklarımız için.“

1.Pollution  (kutsalligin bozulmasi , kirlilik)
2. Zaman geciyor !!!
3. Tiktak
4. Tiktak
5. Stop 
6. Yoksa BOOM !!!! 

İLGİLİ HABER: Yurtdışındaki 41 sanatçı Londra’da…

 

 

1100400cookie-checkMelek Özlük’ten yokoluş uyarısı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.