Melodik Seven Nine’dan unutulmaz konser

Bas ve klasik gitarda Sedat Sarıcı,  davulda Hakan Doğuç, vokalde Aygül Erce ve flütte Alexander Housego’dan oluşan topluluk, bir yandan Akdeniz nefesini Londra’ya taşırken, diğer yandan toplumumuzda gitgide yok olmaya başlayan konser geleneğini de  yaşatmayı  hedefliyor.


Repertuarının büyük çoğunlukla kendilerine ait bestelerden oluşturdukları konserde, içeriğinde barış ve kardeşlik temalarını tasıyan 3 ayrı  türküye de yer verdiler. Besteleri Suzan Beyazit’a ait, daha önce de Londrali muzikseverlerin tanıdıkları Sindirella ve Istanbul parçaları, Melodik Seven Nine’n farklı yorumuyla izleyici tarafından coşkuyla paylaşıldı. 


Rıdvan Servi’nin bu konser icin özel olarak hazırladığı video ve sound efektleri büyük beğeniyle karşılanırken,  Istanbul parçası için Ressam Denizhan Özer’in slaytları ise konsere farklı renkler sundu.


Melodik Seven Nine’ın, Chats Palace konserinden sonra 7 Nisan Cuma akşamı Almanya’nın Dortmund kentinde bir başka konser daha vereceği açıklandı. 


Melodik Seven Nine’ın sanatçıları şöyle:


SEDAT SARICI  (bas and klasik gitar)
Müziğe gençlik yıllarında başlayan Sarıcı, 1989 yılında Bursa’da verdiği bas gitar resitalinin ardından Londra’ya yerleşti. University of London, Goldsmiths College, City Lit ve Musician Academy’de caz kompozisyon ve aranje eğitimi aldı. Tiyatro, belgesel film, sergi ve dans projelerine müzikler yazdı. Besteleri, Türkiye, İngiltere, Yunanistan, Hollanda, Almanya,  Amerika ve Lüksemburg’ta performe edildi. Şarkıları Türkiye’nin tanınmış şarkıcılarının albümlerinde yer aldı. Müzik ve toplumsal konularda yazdığı makaleler ve eleştiriler sanat dergilerinde ve gazetelerde yayımlandı. Düzenlediği konser ve festivallerin yanısıra eğitmenliği ile, Türkiye’de saygın albümlere sahip bir çok besteci, şarkı sözü yazarı, aranjör ve müzisyenin yetişmelerinde katkıda bulundu. 17 yıldır Londra’da yaşıyor. Islington Art and Media School, London Metropolitan University ve Dortmund Music School (Almanya) gibi okullarda muzik dersleri veriyor. Bas gitarın geleneksel işleviyle sınırlı kalmayıp, ana ve yardımcı temaları da çaldığı, armonik yapıda daha aktif rol aldığı, şark edalı kompozisyonlarıyla  kayıt ve konser çalışmalarına devam ediyor.


AYGÜL ERCE (vokal)
1970’de Bingöl’de doğdu. 1994’de Dokuz Eylül Universitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nden mezun oldu.. Izmir Devlet Opera ve Balesi’nde, Izmir Devlet Senfoni Orkestra Korosu’nda koro elamanı olarak çalıştı.TRT’nin hazırladığı müzik programlarında türküler, liedler ve opera şarkıları söyledi. Izmir’de ki Ege Sanat Merkezi’nin kurucuları arasında yeraldı ve müzik bölümünün yöneticiliğini yapti. Royal School Of Music’de bir yıl ses eğitimi öğretmenliği kursuna katıldı. Goldsimiths Universitesi’nde Jazz And Populer Music, Soul Jazz, Gospel Vocal Workshop eğitimi aldı. U.K Pianos School’da ses eğitimi öğretmeni olarak çalıştı. City Hall’de  türkülerden oluşan bir konser verdi. Insan sesinin çok büyülü bir enstruman olduğuna inanan Aygul Erce şu  anda ses eğitimi öğretmenliğini sürdürürken ve aynı zamanda kendi kurduğu Kadınlar Korosu’nu  yönetiyor…


HAKAN DOĞUÇ (davul)
Çocukluk  yaşlarında davul çalarak müziğe başlayan Doğuç, genç yaşta farkli tarzlarda muzikler yapan birçok toplulukta performer olarak çalıştı. Türkiye’de birçok tanınmış sanatçı ve topluluğun albümlerinde ve konserlerinde çaldı, uluslararası festivallere katıldı. 1991 yılında Londra’ya yerleşen Doğuç, bir yandan caz ve rock tarzında müzikler yapan topluluklarla albümler için kayıtlar yapıp, konserler verirken diğer yandan davul ve diğer vurmalı derslerin verildiği, kayıtların yapıldığı özel stüdyosunda müzik çalışmalarını  sürdürüyor.


TEYMOUR HOUSEGO (flüt, ney)
1975’te Londra’da doğdu. 12 yaşında ailesinin Hindistan’a taşınması üzerine üstadı Prakash Saxena’dan Hint müziği dersleri aldı. Paris’te aldığı caz eğitimi sonrası Güncel -Yerel Müzikler  (World Music) çalan topluluklarla Avrupa ve Hindistan’da konserler verdi.  Aralarında BBC ve  Hint Radyo ve Televizyonu olmak üzere birçok proje için besteler yaptı. Hint ve caz etkilenimli (Indo-jazz fusion) “Indofluence” grubuyla, Fransa’da saygın izlenim edinen Musique du Monde-Orbite No 1 adlı albümde yer aldı. Son yillarda  Nitin Sawhney, Michael Jackson, Rishi Rich, Shivanova ve  Yves Mesnil ile çalışan Housego, aynı zamanda radyo ve televizyonlar için müzikler üreten  UK’s National South Asian Ensemble Tarang topluluğunun da üyesi.


FOTOĞRAF: Kadir Aktay

789430cookie-checkMelodik Seven Nine’dan unutulmaz konser

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.