‘Memur zammını IMF saptadı!’

Akyıldız, memur zamları konusunda ”dağın fare doğurduğunu” söyledi.


”Siyasi iradenin milletin verdiği yetkileri kullanmadığını” savunan Akyıldız, ”Siyasi iradeyi, IMF’nin verdiği yetkileri kullandığı için kutluyorum” diye konuştu.


Akyıldız, ”2007’nin millet için hayırlı bir yıl olacağını” ifade ederek, ”milletin siyasi iradeden hesap soracağını” söyledi. Akyıldız, ”Bu zam, kamu çalışanlarına, vatana, millete hayırlı olsun” dedi.


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, memurlara beklenen oranlarda zam verildiğini ifade etti. Bu zam oranının altına imza atmadıklarını kaydeden Aksu, ”Bu nedenle, bu zam konusunda çok fazla konuşmak istemiyorum. Bakanlar Kurulunun takdiridir. Sorumluluk Bakanlar Kurulundadır” diye konuştu.


Aksu, toplu görüşme sürecinin mali konular dışında başarılı geçtiğine inandıklarını sözlerine ekledi.


KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, zam oranının kamu emekçileri açısından ”kabul edilemez” olduğunu söyledi.


”Kamu çalışanları ile dalga geçer nitelikte bir zam yapıldığını” savunan Tombul, ”Bundan sonra yapılması gereken hizmet üretiminden gelen gücün kullanılmasıdır. Kamu çalışanlarının öneminin hatırlatılacağı eylemler yapılmalıdır” diye konuştu.


ŞAHİN: ‘SENDİKALAR, DOYUMSUZ
 
Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur maaşlarında öngörülen artışları daha önce hem Hazineden hem de Maliyeden sorumlu bakanlarla ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile istişare ettiklerini belirterek, ”Milletin parasını, milletin menfaati için en iyi şekilde harcamaya ve kullanmaya çalışıyoruz. İsteğin sınırı olmaz. İnsanlara ne kadar verirseniz tatmin olmaları mümkün değildir, daha fazlasını isterler. Sendikalar da ne verirseniz verin ‘yetersiz’ diyeceklerdir.” dedi.


Bakan Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen iftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, ”önemli olan bizim dönemimizde kamu çalışanlarının alım gücünün düşürülmemiş olmasıdır. Alım gücü düşmemiştir, artmıştır”dedi.


Bakan Şahin, ”Ben doğrusu denge tazminatıyla birlikte 3+3’ün verilmesini daha doğru olacağını savunmuştum ama 4+4 çıktı” diye konuştu.


Şahin, ATO Başkanı Aygün’ün Vakıflar Kanun Tasarısıyla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:


”Sadece gülüyorum. Sayın Sinan Aygün’ün maaşallah bilmediği, el atmadığı, haberdar olmadığı hiçbir konu yok. Ticaretin dışında herşeyle uğraşıyor. ATO Başkanlığı gibi önemli bir konumda bulunan kişinin sorumlu davranması beklenir. Önce odasının mensubu ticaret erbabının sorunlarıyla ilgilenmesi gerekirken, bunun dışında herşeyle ilgileniyor. Dolayısıyla o tür tavırlarını, Sayın Başbakan ile ilgili geçenlerde ettiği sözleri son derece yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. O makama hiç yakışmıyor, o kadar sırıtıyor ki… Ankaralı ticaret erbabı için son derece üzüntü duyuyorum, böyle bir başkan Ankaralı esnafa layık değil.”


FOTOĞRAF: Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız

1033850cookie-check‘Memur zammını IMF saptadı!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.