Meral Ece’yi gururlandıran görev

Ece, geçen yıl da İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in, İngiliz toplumuna hizmeti geçenlere geleneksel olarak verdiği liyakat nişanlarından birinin sahibi olmuştu. Kıbrıs kökenli olan Ece, “Order of British Empire” (OBE) diye adlandırılan liyakat nişanını topluma yönelik hizmetlerinden dolayı almıştı.

İnsan Hakları Komisyonu ve Eşitlik Delegasyonu Kurumu’ndan yapılan basın açıklamasında Ece’nin 600 aday arasında seçilen 10 delege arasında yer aldığı belirtildi.

Ece’nin ilk Türk kadın belediye meclis üyesi olduğu vurgulanan basın açıklamasında Ece’nin ayrıca Etnik Toplum Kadın Belediye Meclis Üyeleri Birliği üyesi olduğu ve Liberal Democrat parti lideri Nick Clegg’e toplumla ilişkiler danışmanlığı yaptığı da yer aldı.

Meral Ece yeni görevi ile ilgili olarak çok mutlu olduğunu belirterek, “Komisyon’da anahtar rolü üslenmekten çok memnunum. Toplumumuza daha eşit ve daha adil bir gelecek sağlamak için çaba gösterneceğim” dedi.

Komisyon, gönüllü ve kamu kuruluşları ile iş dünyasına yol göstericilik yapıyor. Ayrıca her türlü kural ve yönetmeliklerin insan hakları uygunluğunu denetliyor.

827610cookie-checkMeral Ece’yi gururlandıran görev

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.