Merkel, Papa’yı destekledi…

Angela Merkel, Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ”Papa’yı eleştirenler, konuşmasının amacını anlamamış demektir. Konuşması, dinlere yönelik bir diyalog çağrısıydı. Papa, benim de çok önemli ve gerekli gördüğüm bu diyalog için özellikle çaba harcadı” dedi.

Merkel, Papa’nın, din adına yapılan her türlü şiddet kullanımına kararlı bir biçimde karşı çıktığını açıkladığını sözlerine ekledi.

PAPANIN SÖZLERİ ZİYARETİ TEHLİKEYE ATABİLİR”  
 
Öte yandan ABD’de yayımlanan New York Times gazetesi, Papa 16. Benediktus’un İslam ile ilgili tartışma yaratan sözlerinin Papanın Türkiye’ye Kasım ayında yapacağı ziyareti tehlikeye atabileceğini savundu.

Gazete, Papanın sözlerine en şiddetli tepkilerden birinin Türkiye’den geldiğini belirtirken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun açıklamalarından alıntılar yaptı.

Bardakoğlu’nun, televizyonda yayınlanan bir söyleşide, ”İslam dininin peygamberiyle ilgili böyle düşünceler taşıyan birinin Müslüman dünyayı ziyaret etmesinden iyi niyet temelinde bir sonuç çıkacağını düşünmediği” şeklinde konuştuğunu kaydeden gazete, Bardakoğlu’nun ayrıca, ”Papanın öncelikle kalbindeki nefret ve kin duygularını ahlaki değerler ve başkalarına saygı duyma düşünceleriyle değiştirmesi” yönündeki sözlerine yer verdi.

Gazete, pek çok Türkün zaten 16. Benediktus’a, Papa olmadan önce Türkiye’nin AB’ye girişine karşı çıkmasından dolayı tepkili olduğunu yazdı.

 

 

1136670cookie-checkMerkel, Papa’yı destekledi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.