Müşerref yeniden tutuklandı

Pakistan’ın eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, bir davadan kefaletle serbest bırakıldıktan bir gün sonra 2007 yılında Lal Camii’ne düzenlenen operasyonla ilgili dava çerçevesinde yeniden tutuklandı.

İslamabad’da işgal edilen Lal Camii’ne General Müşerref’in emriyle yapılan operasyonda bir dini lider ve yüzden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

General Müşerref hali hazırda başka suçlamalardan dolayı ev hapsinde tutuluyor. Perşembe günü kefaletle serbest bırakılmasına karar verildiğinde Müşerref’in serbest kalacağı düşünülmüştü.

Müşerref, kendisine yöneltilen suçlamaların siyasi nedenli olduğunu söylüyor.

Müşerref’in sözcüsü Raza Bokhari “Eski cumhurbaşkanına yöneltilen suçlamaların yanlış, uydurma ve hayali olduğunun ortaya çıkacağına ve gerçeklerin kazanacağına eminiz.” dedi.

General Müşerref, hali hazırda Benazir Butto ve bir Baloç kabile reisinin ölümüyle ilgili olarak cinayet suçlamalarıyla karşı karşıya. Her iki davada da zanlı kefaletle serbest bırakılmıştı.

2007 yılında Pakistan’da yüksek yargıyı görevden almaya çalışmasından dolayı da mahkemeye çıkarılacak olan Müşerref, vatan hainliği suçlamasıyla yargılanacak.

1398610cookie-checkMüşerref yeniden tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.