Mezarlık gitti, kavga bitmedi…

Londra’ndaki “en zengin Türk” ünvanını taşıyan Kıbrıs kökenli Ramadan Güney 2006’da Kıbrıs’ta şüpheli ölümü sonrasında geride bıraktığı paha biçilmez Brookwood Mezarlığı ve Mezarlığa ait sayısız bina ilk eşinden çocukları ve sevgilisi arasında tartışma yaratmıştı.

Yüksek Mahkeme 15 Ekim Pazartesi günkü son duruşmasında Güney’in ardında herhangi bir vasiyet bırakmadığını belirterek son 6 yılında birlikte yaşadığı Diana Holiday ve oğulları Hüseyin’in miras gelirlerinin hak sahibi olduğunu açıkladı. Yargıç, Holiday’in Güney’in ölümünden önce yıllarca cep harçlığına mezarlıkta çalıştığını ve Güney’in çocuklarının Holiday’i kovma hakları olmadığını açıkladı.

Mahkeme’nin Brookwood Mezarlığı’nın Holiday’e verilmesine tepki gösteren varislerden Erkin Güney, Holiday’in adaleti yanılttığını söyledi.

Erkin Güney üzgün…

“AİHM’E GİDECEGİZ”

Yüksek Mahkeme’nin kararının adilm olmadığını öne süren Güney, davayı AİHM’e taşıyarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

“Türk” ya da “Müslüman Mezarlığı” olarak bilinen Brookwood Mezarlığı’nda Türk şehitliği ve ve Türk vatandaşlarının da yattığını vurgulayan Güney şunları söyledi:

“Bu sorunun toplumsal bir yanı da var. Toplumun mezarlığa sahip çıkması gerekir. Yüksek Mahkeme kararı sonrasında KKTC Temsilcisi ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nde askeri ataşa Albay Ömer Özkan ile görüştük. Daha önce de KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na durumu anlatan bir dilekçe verip hukuk desteği istemiştik…”

“BABAMIZ ÖLDÜRÜLDÜ. KATİLLERİ SERBEST”

Babasının KKTC’de öldürüldüğü iddiasını yineleyen ve bu konuda Diane Holliday’i suçlayan Erkin Güney, babasından kendilerine miras değil, mahkeme borcu kaldığını ifade etti.

Babasını, ölümünün ardından otopsi için KKTC’den İngiltere’ye götürdüğünü, kanında etil alkol bulunduğunu, idrar örneğinin şüpheli bir şekilde kaybolduğunu anlatan oğul Güney, Holliday’in mahkemeden aldırdığı karar uyarınca, babasını tekrar KKTC’ye getirip gömemediklerini belirtti.

Diane Holliday’in Brookwood mezarlığını inşaat firmalarına satıp, mezarlığı ortadan kaldıracağını, yerine binalar yapılacağını, orasının Müslüman mezarlığı olduğunu ve çok sayıda Kıbrıslı Türkün mezarının da bulunduğunu aktaran Erkin Güney, Brookwood’da mezarı olan Kıbrıslı Türkleri mezarlığa sahip çıkmaya çağırdı.

Ramadan Güney’in kızı Zerrin Güney de evlatları ve torunları olarak çok acı çektiklerini ifade ederek, Holliday’in, babasının mallarını almakla kalmadığını, anne ve babalarını da ellerinden aldığını söyledi.

Londra’nın güney batısında ve 200 hektar büyüklüğündeki Brookwood Mezarlığı, Leningrad’tan sonra Avrupa’nın en büyük mezarlığı sayılıyor. Brookwood’da çok sayıda Türk ve KKTC vatandaşının mezarı ve Türk Hava Şehitliği bulunuyor.

FOTOĞRAF: Baba Ramadan Güney toplumsal çalışmalarıyla da tanınıyordu

845030cookie-checkMezarlık gitti, kavga bitmedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.