MGK: Teröre karşı mücadelede kararlıyız

MGK toplantısında, birliği ve huzuru bozmaya yönelik faaliyetlere karşı alınan önlemlerin gözden geçirildiği belirtilerek, ”Bölücü terör örgütü ve yandaşlarına karşı yürütülen mücadelenin etkinlikle sürdürülmesi yönündeki kararlılık yinelenmiştir” denildi.


MGK toplantısının ardından, MGK Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan bildiride, şunlar kaydedildi:


”Toplantıda ülke güvenliği yönünden iç ve dış gelişmeler ele alınmış, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik faaliyetlere karşı alınan önlemler gözden geçirilmiş, bölücü terör örgütü ve yandaşlarına karşı yürütülen mücadelenin etkinlikle sürdürülmesi yönündeki kararlılık yinelenmiştir.


Ayrıca Irak’taki gelişmeler ve izleyebileceğimiz politikalar değerlendirilmiş, Irak’ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin korunması ile sınırların güvence altına alınması ilkelerinin önemi üzerinde durulmuştur.


Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin 7 Ağustos 2007 günü Ankara’ya yaptığı ziyaret sonunda imzalanan, biri genel siyasi ve güvenlik, diğeri enerji alanında iş birliği konularındaki iki mutabakat muhtırası ele alınmış, bu bağlamda, iki ülke ilişkileri gözden geçirilmiştir.”
 

1046910cookie-checkMGK: Teröre karşı mücadelede kararlıyız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.