MI5: Uyanık olun!

Uyarıya göre, yurtdışı seyahatlerde sadece İngiliz diplomat ve askeri personel değil, bilimadamları, yüksek teknoloji şirketlerinin çalışanları, akademisyenler ve işadamlarına da potansiyel hedefler arasında.


Bu kişilerin maruz kalabileceği teknikler arasında ise telefonlarının dinlenmesi, odalarının aranması, kullandıkları taksinin şoförünün veya kaldıkları otelin personelinin muhbirlik yapması var.


MI5 yurtdışında kendilerine gösterilecek aşırı misafirperverlik konusunda da uyarıyor hedef kişileri; uyarıya göre bu tür bir muamele insanı yumuşatıp, kendisini ağırlayan kişiye karşılık verme duygusu yaratabilir.


Olağanüstü ilgi ve yüzyüze görüşme talepleri de diğer uyarı sinyalleri arasında sayılıyor.


Bazı ülkelerin vatandaşlarıyla özellikle cinsel içerikli olmak üzere, çok yakın ilişkiye giren görevlilerden de bunu en kısa zamanda ve hiç bir şey saklamadan bildirmeleri isteniyor.


İngiliz iç istihbarat servisi MI5’in internet sitesinde yer alan uyarıda her hangi bir ülkenin adı anılmıyor, ancak geçmiş güvenlik raporlarında özellikle Rusya ve Çin’in bu alanda aktif olduğu ileri sürülüyordu.



 

781700cookie-checkMI5: Uyanık olun!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.