Milano’da CIA ajalarına işkence suçlaması

Milano Savcılığı’nın 17 Şubat 2003’de CIA adına çalışan 12 ajanın Milano’da Mısır vatandaşı Mustafa Osama Nasr’ı kaçırarak işkence yaptıkları iddiası ile söz konusu ajanlar hakkında tutuklama kararı çıkarmaya hazırlandığı belirtildi.

Repubblica gazetesinde yeralan habere göre, 1963 İskenderiye doğumlu Nasr, CIA ajanlarının Milano’da terorizme karşı yürüttüğü yasadışı bir operasyonda gündüz saatlerinde Jenner Caddesindeki İslam  Kültür Merkezine birkaç yüz metre mesafede kaçırıldı ve aynı gün Aviano’daki ABD üssüne götürüldü.

Milano Savcılığı’nın CIA ajanları hakkında yaptığı suç duyurusunda İtalya’da Abu Omer adıyla tanınan Nasr’in ABD üssünde yedi saat boyunca işkence gördüğü ve dövüldüğüu iddia edildi. 18 Aralık 2003’te Mısır’a teslim edilen Nasr’in kulaklarının kısmen duymadığı ve bacaklarını kullanamadığı da öne sürüldü.

Milano Savcılığı’nın Nasr’la ilgili soruşturmayı yürüten ABD ajanlarını kimlik kartlarından teşhis ettiği ve  bu ajanların tutuklanması için gerekli yasal işlemleri başlattığı belirtildi.

Ülkesi Mısır’ı 1990 yılında terkettigi belirtilen Nasr’in Afganistan ve Bosna’da mücahit olarak eğitim aldığı, 1996 yılında ise Arnavutluk’ta
Marsela Glina ile evlendiği belirtildi. Nasr, Arnavutluk’un başkenti Tiran’a resmi bir ziyarette bulunan Mısır  Dışişleri Bakınını öldürmekle de suçlanmıştı. 1999’da sığınmacı olarak İtalya’ya giriş yapan Nasr’a Roma Savcılığı oturma izni verdi. 2000’de de Milano’ya yerleşti…

 

1099410cookie-checkMilano’da CIA ajalarına işkence suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.