Milletvekili Tüysüz silahını iade etti


TBMM’ye sunulan kanun teklifinde silah ruhsatı yargı denetiminde verilecek, ruhsatsız silah kullananlar da 5 yıla kadar hapis cezası alacak.


ANAVATAN Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifinde, silah ruhsatlarının yargı denetiminde verilmesi öngörülüyor.


6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun’un Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi’ne göre, silah taşıma ruhsatı devam eden TBMM üyeleri, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarları, Savunma Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Müsteşarları, görevleri bittikten sonra durumu ruhsat aldıkları makama bildirecekler.


Teklif, silah verilebilecek olanlara sınırlama getiriyor. Buna göre, ateşli silahlar ancak; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Silahlı Kuvvetler mensupları, MİT ve Emniyet Teşkilatı mensupları, özel güvenlik birimlerinin kendi kanunlarına göre silah taşıyabilecek elemanları, Hakim ve Savcı sınıfından olanlara; Bakanlar Kurulu’nca çıkartılacak yönetmelikle belirlenecek esaslara göre Emniyet Müdürlüğü’nün görüşü, Cumhuriyet Savcısı’nın olumlu mütalaası ve Sulh Ceza Hakimi’nin kararı ile verilebilecek.


CEZALAR ARTTIRILIYOR


Kanun hükümlerine aykırı olarak ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alan veya taşıyanlar veya bulunduranlar hakkındaki 1 yıldan 3 yıla kadar olan ceza 2 yıldan 5 yıla çıkarılıyor. 3 bin liradan 5 bin liraya kadar ağır para cezası ise yakalanan silahın cif değerinin 5 katını çıkarılıyor.


Verilen hapis ve para cezaları tecil edilemeyecek. Suçun tekrarı halinde, cezanın üst sınırı uygulanacak.


Teklifin kanunlaşması halinde, Bakanlar Kurulu’nca 6 ay içinde çıkaracak yönetmelikle birlikte bütün taşıma ve bulundurma ruhsatları hükümsüz kalacak ve 1 yıl içinde yönetmelik hükümleri kapsamında yeniden şartları uyanlara hakim izni ile ruhsat verilecek.


 (aa) 

1024060cookie-checkMilletvekili Tüysüz silahını iade etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.