Milli Gazete: Türban için artık mazeret kalmadı

Necmettin Erbakan ve SP’ye yakın Milli Gazete, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığını türban yasağının kaldırılması açısından değerlendirdi. AKP’nin Başbakanlık ve TBMM’den sonra 5 yıldır özgürlüklerin önündeki en büyük engel olarak gösterdiği Köşk’te de tek söz sahibi olacağını vurgulayan gazete, “Artık Mazeretleri Kalmıyor” manşetiyle çıktı.


Milli Gazete, Gül’ün adaylığını doğrudan türban, İmam Hatiplere uygulanan katsayı ve Kuran Kursu yasakları açısından ele aldı. Milli Gazete, Gül’ün adaylığını “Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Abdullah Gül. Artık Mazeretleri Kalmıyor” manşetiyle haber yaptı.


Milli Gazete haberinde, şu ifadelere yer verildi:


AKP 5 YILDIR KILINI KAPIRDATMADI


“AKP, beş yıldır tek başına iktidar olmasına rağmen, hukuksuz başörtüsü yasağı, İHL’lere ve meslek liselerine uygulanan katsayı zulmü ve Kuran Kursu yasakları gibi din eğitimi önündeki engelleri kaldırmak için kılını kıpırdatmadı.


SEZER’İN VETOLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ


Kamuoyundan ‘hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracağız’ vaadiyle oy alarak iktidara gelen AKP, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in ‘veto’larını gerekçe göstererek, halka elinin kolunun bağlı olduğunu söyleyip durdu.


BAHANE ORTADAN KALKIYOR


Türkiye’de eğitimi katleden, bilimi üniversiteden kovan yasakçı YÖK zihniyetine sessiz kalarak, ‘Cumhurbaşkanı özgürlükleri engelliyor’ savıyla kamuoyunu oyalayan hükümet, TBMM ve Başbakanlığın ardından Çankaya’ya da bir AKP’liyi gönderiyor.


AKP iktidarının yasakların bahanesi olarak gösterdiği ‘Cumhurbaşkanlığı’ mazereti böylece ortadan kalkıyor. Millet, yasakçı zihniyete karşı ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ ile çalışacak AKP iktidarının sözünde durmasını bekliyor.” ANKA



 

1041640cookie-checkMilli Gazete: Türban için artık mazeret kalmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.