Miloseviç’in paralarını Rum Kesimi aklamış

The Financial Times, Miloşeviç’in Kıbrıs’ta para akladığı sayfalarına taşıdı. 


Gazetedeki haber şöyle:


“Eski Yugoslavya lideri Slobodan Miloşeviç’in para akladığı suçlamasıyla açılan davada dün ilk kez bir Sırp yetkili suçlamalara destek verdi. Eski Sırp adalet bakanı Vladan Batiç, Lefkoşa’daki mahkemede Kıbrıs makamlarının BM ambargosu sırasında milyarlarca doların Kıbrıs’taki banka hesaplarına aktarılmasında işbirlikçi olduğunu savundu.”


“Bakana göre, çuval ve bavullar dolusu para Lefkoşa’ya götürüldü ve eski adıyla Kıbrıs Halk Bankası, şimdiki adıyla Laiki Bankası’nda paravan şirketler adına açılan hesaplara yatırıldı” diyen gazete şöyle devam etti:


“Baltiç bu işlemlerde kullanılan sekiz Kıbrıs merkezli şirketin, halen görevdeki Cumhurbaşkanı Tassos Papadopulos’un hukuk bürosunca kurulduğunu belirtti. Bu şirketler üzerinden 4 milyar doların Kıbrıs’a akıtıldığı belirtiyor. 2002 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir soruşturmada, hükümetin bu paralarla silah, hammadde, yakıt ve yedek parça aldığı ve bunları Bosna ve Kosova savaşlarında kullandığı belirtilmişti.”


Kıbrıs makamlarının Sırplarla yürütülen ortak bir soruşturmada aklandıkları yolundaki açıklamasına rağmen Sırp merkez bankası sonradan bu soruşturmaya katıldığını yalanlamıştı.

690230cookie-checkMiloseviç’in paralarını Rum Kesimi aklamış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.