Modernizm, Erotizm ve Picasso

27 Şubat Cumartesi günü 14:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek konferansta modernizmle birlikte yeniden tanımlanan erotizmin Picasso’nun sanatına yansımaları konuşulacak.

“Modernizm, cinsel arzuyu sanatın ve edebiyatın merkezine yerleştirerek insanlığın erotik tarihi üzerindeki baskıları yıktı. Bir erotizm arkeolojisi başlattı ve bu sayede mitolojik evreni canlandırdı. Bedenimizi, duyularımızı ve hayal gücümüzü yeniden özgürleştirmeye girişti. Picasso’nun sanatı, özellikle de gravürleri, bu devrimin zirvesi sayılır. Zaten ona göre ‘sanat ancak erotik olabilir’”.

Ali Artun kimdir: 1972’de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Sanat ve mimarlık alanında çeşitli derneklerde kurucu ve üye olarak yer aldı. 1984’te Galeri Nev’in kuruluşuna katıldı. Bu yıllardan itibaren, Galeri’nin Ankara’daki sergileri ile Ankara ve İstanbul’da çeşitli sergiler düzenledi. Yüzü aşkın Galeri Nev yayınının editörlüğünü yaptı. Halen, kültürel eleştiri alanında eserlerin derlendiği “Sanat Hayat” dizisini yönetiyor ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Müze ve Modernlik” dersi veriyor.

www.peramuzesi.org.tr

Modernizm, Erotizm ve Picasso
Ali Artun
27 Şubat 2010, Cumartesi / 14:30

Pera Müzesi Oditoryumu
Katılım ücretsizdir.

Pera Müzesi:

Meşrutiyet Caddesi No:65

34443 Tepebaşı / Beyoğlu – İSTANBUL

Tel: +90 212 334 99 00

746490cookie-checkModernizm, Erotizm ve Picasso

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.