Moris Farhi: Kadınlardan ümitliyim

Britanya Türk Kadınları Derneği’nin (BTKD) düzenlediği Türk Yazarlarını Tanıtma ve Kitap Günleri’nin otuzüçüncüsünü 7 Kasım Cumartesi günü Troy Otel’de gerçekleştirildi.

Kitap Klubü koordinatoru Semra Eren-Nijhar’ın yönettigi Kitap Günü’nde Moris Farhi son kitabı ‘A Designated Man’ ‘Seçilmiş Adam’ı okuyucularla paylaşarak değerlendirdi.

Etkinliğe kitap sevenlerin yanı sıra KKTC temsilcisi Kemal Köprülü’nün eşi Seval Köprülü’de katılarak kitabın ana konusu olan Kan Davası çerçevesinde yazara sorular yönelterek globelleşen dünyada şiddetin boyutu tartışıldı ve bu şiddetin aşılması konusunda değerlendirmeler yapıldı.

“KADINLARDAN ÜMİTLİYİM”

Romanın konusu olan kan davası kısır döngüsünün ele alındığı toplantıda yazar Farhi, Şiddetin de küreselleşmesinden yakınarak, “Ne yazık ki dünyada artık ölüm yüceltiliyor… Şiddete karşı geleceğin kadınların elinde şekilleneceğini umuyorum. Kadınlardan ümitliyim” dedi.

Farhi, “Neden böyle bir kitap yazdığı” sorusunu da uzun süren araştırmalarını romanlaştırdığını belirterek kitap yazdığı süreçte eşi Mina’nın katkıları bulunduğu söyledi.

Farhi geçen Mart ayında yitirdiği sevgili eşi Mina’nın 60’ncı yaş günü dolayısıyla yazdığı duygu dolu şiiri okuyarak söyleşiyi noktaladı.

FARHİ’YE TEŞEKKÜR

BTKD başkanı Servet Hassan etkinlik sonunda yaptığı konuşmada yazar Moris Farhi ve BTKD Kitap Klubü koordinatörü Semra Eren-Nijhar’a tesekkür ederek Kitap Günü’nün anlamına değinerek Moris Farhi’yi başka bir Kitap Günü’nde de ağırlamaktan mutlu olacaklarını belirtti.

Kitap sevenler BTKD Yönetim Kurulu’nun hazırlamış oldugu çay ikramı çerçevesinde kitaplarını yazara imzalatarak etkinlik sonunda kendisiyle sohbet etme olanağını yakaladılar.

826370cookie-checkMoris Farhi: Kadınlardan ümitliyim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.