Müslüman kardeşler polisi suçladı

2 Temmuz’da 250 polisin katıldığı operasyonda, basılan evde kimyasal bomba hazırlandığına dair ihbar alındığı açıklanmıştı. Operasyon sonucunda hiçbir şey çıkmadı.


Muhammed Abdülkahar’ın dün düzenlediği basın toplantısında ”Evdeki herkesi teker teker öldüreceklerini sandım” dedi…


Operasyon sırasında polis kurşunuyla göğsünden yaralanan Müslüman İngiliz, evi basıldıktan sonra ailesiyle birlikte tam anlamıyla bir travma yaşadığını, kötü muameleye uğradığını ve yaşadığı korkuyu hala üzerinden atamadığını söyledi.


”Tek suçum uzun sakallı ve güney Asya kökenli olmam” diyen Muhammed Abdülkahar, “Bir yandan toplumun polise ihtiyacı olduğunu söyleniyor öte yandan da travcmaya yaşatıyorlar” ‘diye polisi eleştirdi.


İki kardeş yaşadıkları kâbusu basın toplantısında anlatmalarının hemen ertesinde, Londra polisinin aileyle doğrudan temasa geçerek özür dilediği belirtildi.


İngiltere’deki ulusal basına göre; Londra’daki intihar saldırılarını takiben metroda yanlışlıkla öldürülen Brezilyalı gencin ardından gerçekleşen polisin bu hatası, Emniyet Müdürü Sir Ian Blair’e yönelik istifa çağrılarını artırdı.


The Independent, Başbakan Tony Blair’in makamından yapılan açıklamada polisin aldığı ihbarların üzerine gitmek ve zor kararlar vermek durumunda kaldığı ve Başbakan Blair’in Londra polisine verdiği desteğin hala arkasında olduğunu öne sürdü.


 


 

791920cookie-checkMüslüman kardeşler polisi suçladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.