Müslüman’a yüzme muafiyeti yok

Almanya’nın Leipzig kentindeki Federal İdare Mahkemesi, dini gerekçelerle kızlarının, erkek çocukların bulunduğu ortamda yüzme dersine katılmasını istemeyen ailenin açtığı davayı karara bağladı.

Federal İdare Mahkemesi, dini gerekçelerle kız çocuklarının yüzme dersinden muaf tutulması talebini reddetti. Mahkeme, isteyen kız çocuklarının ise “burkini” olarak adlandırılan haşema ile yüzme derslerine katılabileceğine hükmetti.

Mahkeme karara gerekçe olarak, bazı toplumsal gerçeklerin üstünün kapatılamayacağını, erkeklerin yaz aylarında okul dışında da üstü çıplak olarak dolaştığını belirtti.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 11 yaşındaki Müslüman bir kız öğrenci yüzme dersine katılmadığı için beden eğitimi dersinden Alman eğitim sistemindeki en düşük not olan 6 almıştı. Öğrencinin ailesi kızlarının beden eğitimi dersinden muaf tutulması için mahkemeye başvurmuştu.

Leipzig’deki Federal İdare Mahkemesi’nin kararı Almanya’daki tüm okullar için emsal teşkil ettiği için önem taşıyor.

Alman İslam Konferansı’nın 2008 yılında yayımladığı bir rapora göre, Almanya’daki okullarda eğitim gören Müslüman kız öğrencilerin yüzde 3.5’i yüzme dersinden muaf tutulmak istiyor.

1395810cookie-checkMüslüman’a yüzme muafiyeti yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.