Müslümanları uyumlaştırma konferansı

Avusturya’nın Salzburg adlı kentinde düzenlenen konferansın ilk gününde Batı
Avusturya hükümeti, İslam Konferansını, “Avrupa’nın diğer ülkelerindeki islami güçlerin gelişimine ve onların uyum sorunlarına daha fazla kayıtsız kalamayacakları” nedeniyle organize ettiklerini açıkladı.

Konferansta özellikle kendilerini toplum dışına itilmiş hisseden gençler ve annelere yönelik çalışmalar konuşulacağı, Müslüman göçmenlerin uyumunu amaçlayan projeler geliştirileceği duyruldu.

Müslüman kökenli gençlerin almış oldukları eğitimin mesleki gelecek vaadetmediğini, onun için de hem onların mesleki geleceklerini değerlendirilmesi, hem de Avrupa’ya özgü bir İslam’a kazanılması  gerektigi vurgulandı. Ayrıca annelere uyum için öncelikle Almanca öğretmenin şart olduğu da ifade edildi.

Diğer taraftan dini otoritelerin sorumluluklarının ve çalışmalarının merkezinde uyum çalışmasının olması gerektiği de dile getirilen  konu oldu. Dini otoritelere eğitim alanında şans verilmesi ve onların üniversitelerin eğitim bölümlerinde  Avrupa standartına uygun eğitim vermelerinin olanakları sağlanmalıdır denildi. Bu konuda da bazı üniversitelerde zaten eğitim bölümlerinde İslam Kürsüsü oluşturulmuş olduğu da açıklandı.

Açıklamada, “Uyum konusunda örnek olan Müslümanların da toplum içerisinde olumlu propagandası yapılmalıdır” denildi. Konferensa ayrıca Danimarka Uyum Bakanı Rikke Hvilshöj de katılırken, Danimarka’nın deneyimlerine de başvurulacağı belirtildi.

1151150cookie-checkMüslümanları uyumlaştırma konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.