Mısır Fillistinlileri engellemiyor

Kuzey Sina Valisi Ahmed Abdülhamid, Filistinlilerin her türlü gıda ve diğer gereksinimlerini karşılamak üzere sınırı geçmeye devam edebileceklerini belirtti.

Mısırlı Vali, güvenlik güçlerine Filistinlilerin sınırı geçişlerine kolaylık gösterme ve onları gereksinimlerini karşılayabilecekleri yerlere götürmeleri talimatı verildiğini kaydetti.

İsrail’in 17 ocaktan bu yana ablukaya aldığı yüz binlerce Filistinli, çarşambadan bu yana Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır noktasını aşarak, Refah kentinin Mısır tarafıyla yakındaki El Ariş kentinden, gıda maddesi, benzin ve sigara başta olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, Gazze Şeridi sınırında Filistinlilerin neden olduğu olaylarda, 2 günde yaklaşık 40 güvenlik görevlisinin yaralandığını, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Günün erken saatlerinde Mısır polisi zırhlı araçların eşliğinde sınıra konuşlanarak, Gazze Şeridi’nden Mısır’a araç geçişini engellemişti.

İSRAİL, MISIR SINIRINI KAPATTI

İsrail ordusu, son günlerde Gazze Şeridi’nden Sina çölüne geçen Filistinlilerin saldırı düzenleyebileceği endişesiyle Mısır sınırını sivillerin geçişine kapattı.

İsrail ordusu, bölgedeki turistik mekanlarla sınırın doğu kesimindeki patika yolları kapattığını açıkladı ve buralara yaklaşılmamasını istedi.

İsrail ordusu, bölgedeki güvenlik önlemlerini de arttırdı.

İsrail makamları, dün Mısır’la yaklaşık 100 km uzunluğundaki sınır boyunca uzanan karayolunu da sivil araç trafiğine kapatmıştı.(BBC)

 

1165640cookie-checkMısır Fillistinlileri engellemiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.