MTG ve Çetinkaya Londra’da oynayacak

Maç 24 Eylül Pazar günü Waltham Forest’te Wadham Lodge Stadı’nda yapılacak.


Konuyla ilgili olarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Genel Sekreteri Erhan Başay ile TTFF Başkanı Mehmet Mimoğlu bir basın toplantısı düzenledi. KKTC Londra Temsilciliği binasında gerçekleşen toplantıda maç hazırlıkları ve maç programıyla ilgili bilgi verildi.
Karşılaşmanın tarihi bir olay olacağını kaydeden Başay, Londralı futbolseverlerin karşılaşmaya büyük ilgi göstereceğine inandığını ifade etti. Başay, “bu karşılaşma izalasyonlar nedeniyle yurdışına çıkamayan futbolcularımıza bir ödül olacaktır. Aynı zamanda önümüzdeki yıl içinde bir teşvik niteliği taşıyor. Bundan sonra da bu tür çalışmalara destek verecek olan federasyonumuz hem yurt içinde hem yurt dışında futbolumuzun gelişmesi, oyuncu ve idarecilerimizin teşviki için çalışmalarına devam edecektir” dedi.


TTFF Başkanı Mehmet Mimoğlu ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, maçın Londra Türk toplumu açısından öneminine değinerek, “Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Başkanı Mustafa Özsoy’un önerisi ile gündeme gelen şampiyon iki ekibin Londra’da kupa maçı oynamaları yönündeki çalışmalar olumlu sonuç verdi. Bu maç Londra ile KKTC Futbol Federasyonu ve kulüpler arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından da güzel bir fırsat olacaktır. Londra’daki futbolseverlerimiz bu maça büyük ilgi gösterecektir. 30 yıllık mazisi olan Federsayonumuz bu organizasyonun olumlu geçmesi konusunda tüm olanaklarını seferber etmiştir” şeklinde konuştu.


Maç 24 Eylül Pazar günü oynanacak


Mağusa Türk Gücü ile Çetinkaya takımları arasında oynanacak olan KTFF/TPS Kupası karşılaşması 24 Eylül Pazar günü yapılacak. Maç programıyla ilgili bilgi veren Mehmet Mimoğlu, kafilenin 22 Eylül’de Londra’ya geleceğini ve Enfield’de Premier Travell Inn Hotel’inde konaklayacağını söyledi. Mimoğlu, “iki takımın Cuma günü varıştan Pazartesi ayrılana kadar en iyi şekilde misafir edilmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İki takım 23 Eylül Cuma günü maçın oynanacağı stad olan Waltham Forest Armodillo Wadham Lodge’da bir çalışma yapacaklar. Ayrıca kafileye maç öncesi aynı tesislerde bakan ve yetkililerin de hazır bulunacağı bir yemek organize ettik. Akşam ise balo ödül töreninde takımlara ödülleri ve şiltler verilecek.”


Takım sponsorları belli oldu


TPS London Ltd’in sponsor olacağı kupa maçında, MTG takımına Vatan Catering, Çetinkaya’ya ise UK Packaging sponsor olacak. Maçla ilgili olarak ayrıca Turkish Bank UK Ltd’te 08116113 numaralı KKTC Consolidate Fund ‘Football’ adına bir hesap açıldığı ve bu hesaba katkı yapılabileceği ifade edildi. Maça giriş ücreti ise büyükler 10 Sterlin, 12 yaş altı  küçükler ise 4 Sterlin olarak belirlendi.  


FOTOĞRAF: Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Genel Sekreteri Erhan Başay

794270cookie-checkMTG ve Çetinkaya Londra’da oynayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.