Muhafazakar adaylar yarışa hazır

Bush Hill Park Conservative Club’ta 28 Ocak Pazar günü düzenlenen gecede bir araya gelen Enfield Bölgesi Muhafazakar belediye meclisi adayları arasında Londra genelindeki muhafazakar Türk ve Kürt adaylar da yer aldı.


Kıbrıs Türk yemeklerinin ikram edildiği geceye İngiltere Türk Muhafazakarları Grup Başkanı Mehmetali Salih, Muhafazakar Parti Edmonton Bölgesi Seçim Kampanya Sorumlusu Erdoğan Derviş ve Dr. Tahsin Bilginer de katıldı.


“HALKIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”


Enfield Belediyesi Muhafazakar Parti Meclis Üyesi Ertan Hürer adayları tanıtırken hangi partiden olursa olsun Türkçe konuşan toplumun siyasete atılmasının mutlaka teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Muhafazakar Parti Edmonton Bölgesi Seçim Kampanya Sorumlusu Erdoğan Derviş de, seçimlerde yarışacak bütün adayları hazırladığını belirterek şu bilgiyi verdi:


“Ertan Hürer ve Doğan Delman’ın kesin kazanacağını umuyoruz. Kamuran Kadir Bey’in şansı da yüksektir. Diğer adaylarımızın oranı yüzde 50’nin altında olsa da bu büyük bir deneyimdir. Önümüzdeki seçimlerde şansları yükselecektir… Seçim Kanunu’nda 21 yaş altı adaylarımızdan 18 ve 19 yaşında iki üniversite öğrencisi vardı. Ne yazık ki dün Lordlar Kamarası’nda adaylarda yaş limiti 21 olarak kalması onaylanmış… Bu nedenle iki adayımızı çekmek zorunda kaldık. Adaylarımızın çoğu genç ve dinamik. 8 yıl önce Muhafazakar Grubu kurarken amacımız bu yerel yönetimlerde gençlerimize deneyim kazandırıp, milletvekilliğine hazırlamaktır… Bütün seçim kampanyasını ben yürüteceğim. Çeşitli etkinliklerle seçim kampanyasını sürdüreceğiz…”


Dr. Tahsin Bilginer de bazı bölgelerde Türk aday olmamasından üzüntü duyduğunu belirterek şöyle konuştu:


“Bazı bölgelerde Rumlar özellikle adaylık kazanmak için yoğun çalıştılar. Bu deneyimleri bir sonraki seçimlerde değerlendirmek gerekiyor. İnsanlar kendi sorunlarını en iyi kendisi bilir. Bu açıdan Türk toplumunun sorunlarını yerel yönetimlere en iyi aktaracak olan da yine bizim temsilcilerimiz olacaktır. Bütün toplumun birlik ve beraberlik içinde adayları desteklemeye çağırıyorum.”



Muhafazakar aday Mehmet Bezgin


KAHRAMANMARAŞLI ADAY


Croydon’da Belediye Meclisi’ne Muhafazakar Parti’den girmek için yarışacak olan Kahramanmaraş kökenli göçmen Mehmet Bezgin de halka yararlı olmak için aday olduğunu söyledi. Bezgin, şimdiye kadar hep İşçi Partisi’ne oy verdiğini söyleyerek adaylığını şöyle anlattı:


“17 yıldır bu ülkedeyim. İngilizcemi geliştirdikten sonra iş hayatına atıldım. 6 yıl sonra kendi işimi kurdum. İki cafe’m var. Küçük esnafın sorunlarını iyi biliyorum. Siyasete atılmak için kendimi hazır hissediyorum. Siyasi bir geçmişim yok… Belediye’de esnafın sorunlarını, esnafın içinden gelen birisi olarak çözmeye çalışacağım. Bölgede 4-5 bin Kürt ve Türk’ün olduğu tahmin ediliyor. Onların haklarını da belediyede savunacağım. Bir Kürt olarak beni destekleyeceklerini umuyorum…”


ADAY LİSLESİ


Gecede tanıtılan Türk ve Kürt muhafazakar adaylar şöyle:


Enfield Southgate: Ertan Hürer, Doğan Delman, Adil Certel
Edmonton: Metin Noyan, Beyzade Beyzade, Kamuran Kadir, Alper Kurtaran
Kuzey Croydon: Mehmet Bezginsay
Güney Hackney: İbrahim Erdoğmuş


TOPLU FOTOĞRAF: Muhafazakar Türk adaylardan bazıları (Soldan Sağa); Beyzade Beyzade, İbrahim Erdoğmuş, Kamuran Kadir, Mehmet Bezginsoy, Metin Noyan, Alper Kurtaran, Adil Certel ve Ertan Hürer…

787480cookie-checkMuhafazakar adaylar yarışa hazır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.