Muhafazakarlardan göçmenleri üzen atak

Muhafazakarların favori genel başkan adayı olan Davis, the Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan yazısında, farklı kültürlerin İngiltere’ye entegre olmadan yerleşmesine göz yummanın ”İntihar eylemcilerinin sapkın değerlerinin” kök salmasına yol açtığını söyledi.


Ana muhalefetin önde gelen lideri, ”İngiliz yaşam tarzına saygılı olunan tek bir ulusun” oluşturulması gerektiğini savunarak, ”Bu ülkeye yerleşenlere onlardan ne beklediğimizi açıkça anlatmalıyız” diye yazdı.


”İngiliz toplumunun geleneklerinden anlamayan” imamların Müslümanlar tarafından ayıklanması gerektiğini belirten Muhafazakar siyasetçi, ”Bu ülkedeki imamların kimilerinin iyi, kimilerinin ise kötü olduğunu kabul etmeliyiz” dedi.


Davis Birmingham Merkez Camii’nden Muhammed Nasım’ı da şöyle eleştirdi:


“Zanlılardan birinin yakalanması ardından yaptığı açıklamalarda öfkesini güvenlik güçleri üzerinde değil, intihar eylemcileri üzerinde yoğunlaştırmalıydı. ‘İngiltere’deki Müslüman toplum içinde neler olup bittiğini kurcalayan cesur sorular sorma vakti geldi.”


Hükümeti bugüne değin farklı kimlikleri öne çıkaran ve bir ulus olmanın ortak değerlerini ise daha arka planda tutan bir politika izlemekle eleştiren Gölge İçişleri Bakanı, ”İngiltere’nin delik deşik sınırlarının” daha sıkı kontrol edilmesini istedi


İngiliz vatandaşlığına geçiş koşullarının acilen gözden geçirilmesini talep eden David Davis ayrıca, gizlice dinlenen telefon konuşma kayıtlarının mahkemelerde kanıt olarak kullanılmasını halihazırda engelleyen yasaların değiştirilmesi gerektiğini savundu.


AÇIK GAZETE: İzlediği yanlış devlet politikaları sonucu ortaya çıkan “terör”ü bahane ederek göçmenlerin yaşam koşullarını zorlaştırmak büyük haksızlık. Başta Türk Muhafazakarlar olmak üzere bütün göçmenler Muhafazakar politikacının ayrımcılık ve ırkçılık kokan açıklamasına bayrak açmalı. İngiltere’nin gelecekteki başbakanlığına soyunan David Davis’e “Dur” demek için telefonu şöyledir:  020 7219 3000

782810cookie-checkMuhafazakarlardan göçmenleri üzen atak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.