Muhalif MHP’liler salona sığmadı

MHP’li muhalifler, eski yeni vekiller, eski ülkü ocakları başkanlarının oluşturduğu ‘Hayır Platformu’, Ankara’da buluştu.

Saat 13.00’te başlayacak toplantı için Türkiye genelinden ülkücüler, sabah erken saatlerden itibaren 1600 kişilik kültür merkezini doldurmaya başladı. Salonda Mustafa Kemal Atatürk ile MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in fotoğraflarının yer aldığı afiş dikkat çekti.

Bir başka afişte ise ‘Ülkem için, Ülküm İçin Hayır” yazısı yer aldı. Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ’ın geldiği salonda konuşacak tek isim MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu olacak.

Toplantı sonunda Türk milliyetçilerinin neden hayır, dediğini anlatan bir bildirge yayınlanacak.

SAĞ PARTİLER DAVET EDİLDİ

Şehir dışından da çok sayıda katılımcının geldiği toplantıya, referandumda hayır diyeceğini açıklayan ya da hayıra yakın duran Demokrat Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yurt Partisi, Liberal Demokrat Parti gibi sağ partiler de davet edildi.

4 İSİM 15’ER İLDE KONUŞACAK

Muhalif MHPliler salona sığmadıMHP’deki muhalif isimlerden Koray Aydın ve Sinan Oğan ile partiden ihraç edilen Meral Akşener ve Ümit Özdağ, Cumartesi günü yapılacak bu toplantının ardından Anadolu turuna başlayacak. Her bir isim birbirinden farklı 15 ile giderek neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini anlatacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere ise 4 isim de gidecek ancak her biri ayrı yerlerde konuşacak.

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN KIZI ÇAĞRI TÜRKEŞ DE KATILDI

Öte yandan muhalifler Sadi Somuncuoğlu, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok, sunucunun anonsu sonrası alkışlar eşliğinde salona geldi. Muhaliflerin ‘Türk Milliyetçileri Hayır Diyor’ buluşmasına MHP’nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş de katıldı.

”ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN ASKERLERİYİZ” SLOGANLARI

Alparslan Türkeş’in ”Hepinizi teket teker kucaklıyorum” dediği videosu salonda yayınlandı. Bunun üzerine kalabalık alkışlarla ‘Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” diye bağırdı. Hürriyet

2062750cookie-checkMuhalif MHP’liler salona sığmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.