Mumcu’dan Demirelvari Yılmaz değerlendirmesi

Antalya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Mumcu, ”Her şeyden önce bunu ‘dönmek’ diye isimlendirmek doğru olmaz. Kendisi partimizin hem kurucusu, hem üyesi zaten” diye konuştu.


Mesut Yılmaz’la bugün telefonla görüştüğünü, kendisine ”geçmiş olsun” ve ”hayırlı olsun” dileklerini ifade ettiğini kaydeden Mumcu, şöyle dedi:


”Sayın Yılmaz’ın aktif siyasete dönme arzusu olursa bunu hiç şüphesiz millet takdir edecektir. Çünkü sonuçta siyaset milletin vicdanında tartılan bir iştir. Sonuçta bir yorum yapmam isteniyorsa söyleyeceğim şudur; siyaset bir hizmet ve kalite yarışı olmalıdır. Bu hizmet ve kalite yarışına her geçen gün yepyeni insanların katılması daha çok insanların katılması siyasete renk getirir, güzellik getirir. Bunu memnuniyetle karşılamak lazım.”


Mumcu, bir gazetecinin ”Sayın Yılmaz’ın siyasete dönmesi halinde sizi bu durum nasıl etkileyecek?” sorusu üzerine de, ”Farzı mahal üzerinden konuşmak benim işim değil. Eğer yorum yapılacaksa başkaları yapsın. Benim söylediğim şudur; Anavatan Partisi kurulduğundan beri Türkiye’nin en demokrat partisi olmuştur. Hala da demokrat nitelemesi yapılabilecek yegane siyasi partisidir. Dolayısıyla Anavatan Partisi’nin olgun, demokrasiyi sindirmiş karakteri içerisinde herkese yer vardır” dedi.


 

1031370cookie-checkMumcu’dan Demirelvari Yılmaz değerlendirmesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.