Mursi AKP’nin izinden gidiyor

Mısır’da şeriat anayasısı referandumunun ikinci turu yaklaşırken ülkedeki tartışmalar da giderek artıyor. Referandumun birinci turunda çok sayıda usulsüzlük ve hile haberi gündeme geldi. İddilar arasında ölülere oy kullandırmak, sandıkları hakim gibi davranan Müslüman Kardeşler üyelerine denetmen olarek yerleştirmek gibi çok sayıda usülsüzlük yer alıyor.

Mısır’da seçime hile karıştırıldığını savunan muhalif gruplar önceki gün başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’ında ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto gösterileri düzenledi.

Tahrir Meydanı’ndan referandumu denetlemekle görevli Yüksek Seçim Kurulu’na binasına yürüyen muhalifler referandumun yeniden düzenlemesini talep ettiler. Binlerce göstericinin katıldığı eylemde referandumda yapılan hilelerin eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek dönemindekileri bile geçtiği belirtilerek “O bile oylama sona ermeden sonuçları açıklamaya cesaret edemezdi” denildi.

Muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) söylenen yalanlar arasında her sandık başında görevli bir hakimin bulunduğu iddiasının da olduğunu söyleyerek gerçekte sandıklarda seçim sürecini denetlemek üzere Müslüman Kardeşler tarafından tutulmuş çalışanların görevli olduğunu savundu. UKC iddialarına dayanak olarak referandum günü yapılan usülsüzlükleri belgeleyen insan hakları raporuna dayandırdı. (SOL GAZETESİ)

1367200cookie-checkMursi AKP’nin izinden gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.