Mustafa Topkaya, Halkevi başkanı

Topkaya, görev dağılımı sonrasında yaptığı ilk açıklamada yeni dönemde de Halkevi’nin İngiltere’deki Kürt ve Türk toplumunun gelişimi için çalışmalarını devam ettireceğini söyledi.


Topkaya şu değerlendirmeyi yaptı:


“Halkevi 20 yıldır Kürt ve Türk toplumunun sosyal, ekonomik ve siyasi ihtiyaçları için çalışıyor. Toplumumuzun İngiltere’deki yaşama entegre olması ve gelişimi için projelerimizi büyüterek devam ettirmeyi hedefliyoruz.  Bunlar arasında, sağlık, danışma hizmetleri, ticari danışmanlık, sure start, gençlik aktiviteleri, yaşlılar projesi, hafta sonu okulları, İngilizce kursları ve diğer çalışmalarımız devam edecek…”


Halkevi’nin Türkiye’de barışın sağlanması için üzerine düşen siyasi sorumluluğu devam ettireceğini vurgulayan Topkaya şöyle devam etti:


“Benim 16 yaşında bir oğlum var. Bir baba olarak oğlumun ne askere gitmesine ne de gerillaya katılmasına karşıyım. Bu nedenle o ülkeden gelen bir vatandaş olarak ve vergisini  ödeyen bir yurttaş olarak üzerime düşen insanlık görevimi de yapmak ve Türkiye’de akan kardeş kanının durması amacıyla çalışmak istiyorum. Halkevi üyelerinin çoğunluğu Türkiye’den gelen ve ağırlıklı olarak Kürtlerin oluşturduğu bir kurumdur. Bu nedenle üyelerimizin beklentilerini ve taleplerini göz önünde bulundurup, onların istemleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Türkiye’de 30 yıldır süren savaşın artık son bulması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli ve Halkevi’de bu anlamda vizyonunu sürdürecektir…”


YENİ YÖNETİM


Halkevi’nde  Yönetim Kurulu’ndaki görev dağılı şöyle:


Başkan: Mustafa Topkaya, Başkan Yardımcıları: Sultan Gülüm, İbrahim Çavuşoğlu, Gülcan Gül, Sekreter: Nafiz Bostancı, Sayman: Mahsuni Bekem, Sayman Yardımcısı: Bektaş Koçkaya


Halkevi’nde yeni belirlenen komisyonlar ise şöyle; Dış İlişkiler ve Diplomasi: Mustafa Topkaya, Bektaş Yavuz, Gülcan Gül


Halkla İlişkiler: Nafiz Bostancı, Hasan Durna, Muzaffer Meriç, Halil Düven, Haydar Akboğa, İç İşleyiş: İbrahim Çavuşoğlu, Abdulbaki Timuştekin, Ayşe Özkes, Kültür Sanat: Haydar Akboğa, Halil Düven, Ayşe Özkes, Sultan Gülüm Eylem Hazırlığı ve Demirbaş: Metin Kaya, İsmail Kaya, Murat Doğan Maliye: Mahsuni Bekem, Bektaş Koçkaya Kadın: Sultan Gülüm, Ayşe Özkes, Gülten Yılmaz


Gençlik: Murat Doğan, Halil Düven


Halkevi eski başkanı İbrahim Doğuş’un ise yeni dönemde Genel Direktör (chief executive) olarak görevine devam edeceği belirtildi.


FOTOĞRAF: Yeni başkan Mustafa Topkaya ve eski başkan İbrahim Doğuş


 


 

800410cookie-checkMustafa Topkaya, Halkevi başkanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.