Napoli’nin gençleri mafyaya emanet

 15-20 yaşları arasındaki gençleri hedef alan mafyanın, bu kişileri Napoli’deki çeşitli meydanlarda uyuşturucu madde satışında kullandığı, ayrıca, mahalle sakinlerini tehdit etme, meydanlarda gözcülük yapma, çevre sakinlerini dövme işlerinde kullandığı ortaya çıktı.

Günde 100 euro karşılığında mafya adına bu işleri yapan gençlerin kazandıkları paraları ise, fiyatları 300-500 euro arasında değişen marka ayakkabılar ve giysiler için harcadıkları anlaşıldı.

MAFYA LİDERİ GÖZALTINDA

İtalya İçişleri Bakanı (fotoğrafta yer alan) Giuseppe Pisanu’nun  emriyle mafya lideri, Cosimo di Lauro’nun gözaltına alınmasının ardından Napoli’de çok sayıda gencin uyuşturucu madde pazarlamasından satışa, bu süreçte olası tehlikelere karşı meydanlarda gözcülük etmekten, tehdit, dövme, yaralama gibi pek çok eyleme katıldıkları ortaya çıktı.

Napoli mafyasının gençler için biçtiği ücretler ise, tehlikenin ne denli organize ve oturmuş olduğunu gözler önüne serdi. Buna göre, uyuşturucu madde satışında başarılı olan gençlere ayda ortalama 4.000 euro , mafya liderinin korunmasından sorumlu gözcülere ayda 1.500 euro, mafya için ilk kez çalışan acemi gençlere ise haftada 250 euro, tehditle para toplayan gençlere ise haftada 300 euro önerildiği belirtildi.

Napoli’deki 20 meydanda faal olan mafya liderinin aylık ortalama kazancının 15 bin euro, yapılan işlerden hedeflenen yıllık gelirin ise 52 milyon euro olduğu ortaya çıktı.

Mafya için çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan gençlerden bazıları ifadelerinde yaşam standartlarını yükseltmek için bu işlere karıştıklarını açıkladılar.

 

1097940cookie-checkNapoli’nin gençleri mafyaya emanet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.