NATO Gürcistan için toplandı

ABD'nin talebi üzerine, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer başkanlığında yapılan Konsey'de Türkiye'yi Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan temsil ediyor.

İttifak üyesi 26 ülkenin bakanlarının Gürcistan'a destek, Rusya'ya uyarı mesajları vermeleri öngörülüyor.

NATO'ya katılım adaylığı askıda tutulan Gürcistan'ın bu durumunun değişmeyeceği, aksine, son gelişmelerin söz konusu adaylığın sürecini uzatabileceği ifade ediliyor.
Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Dimitriy Ragozin, Konseyden önce yaptığı açıklamada, NATO müttefiklerinin Kafkaslardaki krize ''dengesiz'' bir yaklaşım sergilememeleri çağrısında bulundu.

Ragozin, İttifak'tan çıkacak mesajları çok iyi analiz edeceklerini, bunların gerçeklerden uzak görülmesi halinde NATO ile işbirliğinin ''kalitesinin korunamayacağını'' söyledi.
NATO Konseyi toplantısı bugün son bulacak.

"RUSYA, ÇOK TEHLİKELİ BİR OYUN İÇİNDE"

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, NATO toplantısı öncesinde yaptığı açıklamalarda, Rusya'nın ''çok tehlikeli bir oyun içinde olduğu'' uyarısında bulundu ve ''NATO'nun, Rusya'nın, Gürcistan'daki stratejik amaçlarına ulaşmasına engel olacağını, Avrupa'da yeni bir Demir Perdeye izin vermeyeceğini'' söyledi.

''Rusya'nın, Gürcistan'da kazanmasına NATO tarafından izin verilemeyeceğini'' kaydeden Rice, İttifakın, ''Gürcistan'daki işgalinden ötürü Rusya'yı cezalandıracağını'' ifade etti. Rice, Gürcistan ve diğer Doğu Avrupa demokrasilerinin yeniden inşasına destek verilerek, Rusya'nın hırslarının boşa çıkarılacağını belirtti.

1176930cookie-checkNATO Gürcistan için toplandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.