Navaz Şerif sürgünden döndü…

Yerel GEO televizyonu, Navaz Şerif’in de yolcuları arasında bulunduğu Pakistan Uluslararası Havayolları uçağının, İslamabad havaalanına iniş yaptığını duyurdu.

Navaz Şerif, uçak alana inmeden önce Reuters muhabirine, kendisini iyi hissettiğini ve her durumla karşılaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, İslamabad havaalanı yolunda bu sabah Şerif yandaşları ile polis arasında çatışma çıktığını aktardı. Yaklaşık 200 göstericinin polise taş attığı, arbedede şu ana kadar ciddi bir yaralanma olmadığı belirtiliyor.

Bu arada, adı açıklanmayan bir hükümet yetkilisi, dün gece Şerif’in önde gelen 4 siyasi destekçisinin, kamu düzeninin tesisi için ev hapsine alındığını söyledi. Şerif’in partisinden yetkililer de Pencap vilayetinde yaklaşık 4 bin yandaşlarının gözaltına alındığını açıkladılar.

Pakistan Müslüman Birliği partisinin lideri olan Şerif, uçağa binmeden önce son dakikada, çıkış kapısında kardeşi Şahbaz Şerif’ten, kendisine bir şey olması halinde partiye liderlik edebilmesi için İngiltere’de kalmasını istedi.
 

 

1157560cookie-checkNavaz Şerif sürgünden döndü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.