Nazım Kumpanya sahnede

Türkiye’nin ilk ve tek ‘eşliksiz koro ve eşlikli solistler’ topluluğu olan Nâzım Kumpanya, farklı coğrafyaların müzikal birikimlerini sahneye taşıyacak. Vedat Sakman, Gökhan Şeşen, Burhan Şeşen, Emin İgüs gibi müzisyenlerin içinde yer aldığı Nâzım Kumpanya; opera sanatçısı Ufuk Karakoç, şan eğitmeni, akademisyen ve müzisyen Şebnem Ünal gibi isimlerin yanı sıra çoğunluğu müzik eğitimi almış genç amatör/profesyonel müzisyenlerden oluşuyor. Piyano eşliklerini R. Yiğit Özatalay’ın yaptığı Nâzım Kumpanya’nın koro şefliğini ise Mutlu Ödemiş üstleniyor.

İsmini ortak beklentiler etrafında toplanarak uzun bir yol arkadaşlığına çıkan insanların yaşanmışlıklarından alan Nâzım Kumpanya; Vedat Sakman, Gökhan Şeşen, Burhan Şeşen, Emin İgüs, Mutlu Ödemiş ve R. Yiğit Özatalay’ın beste ve düzenlemelerini seslendirirken, değişik kültürlere ait müzikal birikimleri de kucaklamaya çalışıyor.

Enstrüman eşliği olmadan söyledikleri çok seslendirilmiş koral parçalar ve müzisyenlerin tek tek sergileyeceği solo performanslarla dinleyicilerin karşısına çıkacak olan Nâzım Kumpanya’nın repertuarında; Grup Gündoğarken’in “Nâzım Hikmet Memleket”, Vedat Sakman’ın “Ayrılık da Sevdaya Dahil”, “Sarılsam Üşür müsünüz” gibi kült şarkılarının çok seslendirilmiş koral düzenlemeleri, Türkiye şiirinin önde gelen ustalarının eserleri üzerine yazılmış besteler ve değişik dillere ait halk müziklerinden örnekler yer alıyor.

NÂZIM KUMPANYA

Mutlu Ödemiş Şef

R. Yiğit Özatalay Piyano

Kemal Oksal Tuba

Şebnem Ünal Soprano

Nevra Yapıcı Soprano

İmge Mıngıroğlu Soprano

Gökhan Şeşen Tenor

Burhan Şeşen Tenor

Emin İgüs Tenor

Özgür Ay Tenor

Nimet Çakıcı Alto

İrem Derlen Alto

Seyhan Şahin Alto

Vedat Sakman Bas

Ufuk Karakoç Bas

Emre Orhon Bas

Yılmaz Karaman Bas

NÂZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ

Adres: Bahariye Cd. Ali Suavi Sk. (Sanatkârlar Sk.) No: 07 Kadıköy

Telefon: 0216 414 22 39

www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

740390cookie-checkNazım Kumpanya sahnede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.