İnek ‘gazına’ küresel ısınma vergisi

Merkezi ABD’nin New York kentinde bulunan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü tarafından önceki gün yayınlanan rapora göre, küresel ısınmayla tüketicinin et yemek ve süt içmek talebi arasında sıkı bir ilişki bulunuyor. İnek, manda, koyun, keçi ve domuz gibi büyükbaş hayvanların doğal dengenin üzerinde saptanan bir ölçüde, insanlığın ihtiyaçları için bilerek artırılan sayısı nedeniyle atmosfere bu hayvanların saldıkları gaz olan Methan gazı tehlikeli seviyeler erişmiş bulunmaktadır.

FAO kısaltmasıyla tanınan Dünya Gıda Örgütü, bu tehlikeli gidişi gerekçe göstererek tüm üye ülkelerden hayvan yetiştiricisi, bakıcısı ve ilgili şirketleri ek vergilerle denetim altına almalarını istedi.

“Daha az et ye, az süt iç, fakat atmosferi ve temiz havayı koru” biçiminde kampanyaların yapılması da bu rapordan sonra gündeme gelecek. Rapora göre, inekler ve diğer hayvanlar bozulan iklim koşullarından birinci derecede sorumlu tutuluyorlar. Bu yönde araştırmalara hız veren bilim çevreleri ise bu kez tavukların ve öteki kümes hayvanlarının da küresel ısınmada payını araştırdıkları bu rapordan çıkan sonuçlar arasında bulunuyor. Eğer tavukların gaz salınımlarında çevreyi kirleten atıklar bulunursa, yumurta ve tavuk eti tüketimi de ineklerin yer aldığı listeye eklenecek.

1500030cookie-checkİnek ‘gazına’ küresel ısınma vergisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.