‘Öneriler İran’ın aklını çeldi…’

İngiliz gazetelerinde İran’ın nükleer faaliyetlerine ilişkin öneri paketi geniş biçimde tartışıldı. Gazetecilerin İran ile nükleer barış olmasına olumlu bakıyor…

The Times’ta yazan Bronwen Maddox da, paketi “diplomatik dansta akıllıca bir figür” olarak değerlendirdi. Yazarın yorumu şöyle: 

“Son öneri İran’dan son bir yılda gelen en medeni karşılığı gördü. Ancak bir atılım beklenmemeli… Umulabilecek en iyi şey, Tahran’dan nükleer faaliyetlerini durdurmayı kabul edeceği aylar ya da yıllar cinsinden zaman kazanmak. Bu diplomatik dansı ebediyen uzatmak da bir hedef olabilir.”

“İran’a sunulan paketteki en cazip unsurlar Washington’dan geliyor. Nükleer teknoloji aktarımı Amerika’nın İran’ın barışçı nükleer program yürütmesini tanıması demek” diyen yazar şöyle devam etti:

“İran’ın uçak filosuna yedek parça sağlanması, görüşmelere katılma önerisi de diğer unsurlar. Öneriler kabul edilmezse, Avrupa ülkelerinin yakın ticari ilişkileri dolayısıyla kapsamlı ekonomik yaptırımlar olası değil. Ancak enerji ve finans sektörlerini hedef alan yaptırımlar mümkün… “


 

1129880cookie-check‘Öneriler İran’ın aklını çeldi…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.