‘Newroz’u Trafalgar’da kutlayacağız’

Londra Belediye binasında yapılan ‘Newroz’ resepsiyonunda Belediye Başkanı Ken Livingstone herkesin ‘Newroz’’unu kutladı. Livingstone ‘Newroz’ kutlamalarını belediye olarak daha da genişletip 2009’da Londra’daki büyük Trafalgar meydanına taşımak istedilerini söyledi. Londra’da birçok etnik azınlığın birarada yaşadığını belirten Belediye Başkanı “Amacımız etnik azınlıkların kültürlerini bir birbirlerine tanıtmak. Londra bir kültür başkenti olduğunu ispatladı” dedi.


Resepsiyonda konuşma yapan Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş ise ‘Newroz’’un tarihdeki anlamını hatırlatarak, Londra’da yaşayan Kürtlerin sağlık, eğitim konusunda yaşadıkları zorluklara değindi. Doğuş, İmralı’da hapis yatan Abdullah Öcalan’ın tecrit edildiğini vurgulayarak, Güney Afrika’nın siyahi lideri Nelson Mandelan’ın özgürlüğü için mücadele veren herkesin Öcalan’ın için de seslerini yükseltmelerini istedi.


KATILIM ÇOKTU


Resepsiyona Londra belediyesi muhafazakar gurup lideri Bob Neill, Londra Belediyesi Meclis Üyesi, Richard Barnes, Croydon milletvekili Andrew Pelling, Hackney Belediye Başkanı Jules Pipe, Islington, Enfield, Waltham Forest, Croydon, Ealing, Lewisham belediye başkanları ve yardımcıları katıldı. Resepsiyonda belediye başkanı Ken Livingston’a Kürtlere verdiği desteklerden dolayı bir kilim hediye edildi. Ayrıca Irak Kürdistan Demokratik Partisi (KDP), İran Kurdistan Demokratik Partisi (I-KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Avrupa Demokratik Toplum Koordinasyonu (CDK) ve Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) temsilcileri de resepsiyonda hazır bulundu.


Doğubeyazıd Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, İngiltere Ortaokulları Geliştirme Müdürü Peter Walker, okul müdüreleri Park View Academy, Gladesmore, Islington Arts and Media ile Lord Rea, Lord Harris gibi birçok işadamı ile bazı azınlık toplum temsilcilerinin de resepsiyonda yer aldığı gözlendi.


Parlamentodaki kanun tasarısı tartışmaları ve oylamalar yüzünden resapsiyona davet edilip de katılamıyan 50’ye yakın milletvekili ise kutlama mesajı gönderdi.

789400cookie-check‘Newroz’u Trafalgar’da kutlayacağız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.