İngiliz askerine silah ticareti suçlaması

The Sunday Times gazetesinin haberine göre, silah hırsızlığı suçlamasıyla ilgili olarak Irak’ta görev yapan Yorkshire taburu 3. bölüğü hakkında soruşturma açıldı.


Gazete, soruşturma çerçevesinde bir askerin gözaltına alındığını, geçen aylarda 6 kez Almanya’ya seyahat eden söz konusu askerin bu ülkeye götürdüğü, aralarında Glock marka otomatik silahın da bulunduğu silahları uyuşturucu karşılığında sattığına dair delillerin bulunduğunu yazdı.


The Sunday Times, İngiliz askerinin uyuşturucu karşılığı silah sattığı suçlamasına uğramasıyla Irak’taki İngiliz askeri varlığının büyük bir darbe daha aldığına dikkat çekerken, “İngiliz askerleri arasındaki uyuşturucu kullanımı oranının yüksekliği zaten biliniyordu. Ancak askerin uyuşturucu için silah çalıp satıyor olması, Irak’taki İngiliz askeri polisini de dehşete düşürdü” diye yazdı. Gazeteye göre, toplanan deliller, bazı silahların 2500 sterlin değerindeki kokainle değiştirilip, daha sonra Irak’ta görev yapan askerlere satıldığını da gösteriyor.


FOTOĞRAF (Arşivden): Başbakan Tony Blair, Irak’ta İngiliz askerlerini ziyaret ederken


 

794630cookie-checkİngiliz askerine silah ticareti suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.