İngiliz mafyası çocuk kurye kullanıyor

Joseph Rowntree adlı Yahudi vakfının yürüttüğü sosyal araştırmalar çerçevesinde yapılan araştırmanın sonucu, mafyanın sadece fakir bölgelerde, sosyal konutlarda yaşayan çocuk ve gençlere değil, daha üst gelir grubunun çocuklarını da tuzağa düşürebildiğini ortaya koydu.


Bazı uyuşturucu tüccarlarının bu işi “aile ticareti” olarak görüp, kendi eşi ve çocuklarını bile işin belli aşamalarında kullanabildiğini belirten araştırmacılar, polisin İngiltere’de her geçen gün biraz daha büyüyen uyuşturucu ticaretini tek başına önlemesinin imkansız olduğunu, bunun için toplumun desteğine ihtiyaç bulunduğunu kaydettiler.
İngiltere’de kokain gibi ağır uyuşturucuların bile her an dağıtılıp satıldığına dikkat çeken araştırmacılar, çocukların bu tür uyuşturucuların dağıtımında kullanılması eğiliminin de arttığını kaydetti.


Bu arada İngiltere’de uyuşturucu ticaretinin çeşitli aşamalarında yer alan bir kişinin ortalama kazancına işaret eden araştırmacılar, kendisi uyuşturucu kullanmayan bir satıcının haftada 7,500 sterlin kazanabildiğini, uyuşturucu kullanan satıcılar ve kuryeler içinse bu kazancın haftada 450 sterline kadar düşebileceğini bildirdi.


Joseph Rowntree Vakfı adına araştırmayı yapan Londra’daki King College bilimadamları, İngiltere’de belirlenen 4 ayrı bölgede 70 uyuşturucu satıcısı, 800 mahalle sakini, 120 polis ve diğer bazı meslek mensuplarıyla yüz yüze anketler yaptı.

785560cookie-checkİngiliz mafyası çocuk kurye kullanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.