İngilizce dilinin önemi

Hindistan da eğitim ve birçok şey  vasıtasıyla diğer ülkelerle  rekabet ediyor.  Bundan dolayı, küresel standartlarla  karşılaşmamıza baskı yapılır.  İngilizce, ister bir  işe başvurun, ister    ünlü bir kolej/üniversite/kurumda   kabul arıyor olun,   ilk ve başta gelen kriterdir. Şirketler, akıcı İngilizcesi ve  amaca uygun nitelikleri ve vasıflar kümesine  sahip olanları  hoş karşılar. Bununla beraber, Uygun İngilizce bilgisine sahip olmayan,  amaca uygun nitelikli adaylar reddediliyor.  İlk  basamak, genellikle kendini tanıtma basamağıdır ve ikinci basamak grup tartışmasıdır ve son basamak görüşmedir.


Doğru kurumdan kabul aldıysanız, İngilizce öğrenmek  zor değildir. İnanın bana, o, eğlenceli öğrenilir ve kolay bir şekilde öğrenilebilir.  Bununla beraber, İngilizce öğrenmek için  zaman çizelgesi,kişinin halihazırdaki seviyesine bağlıdır. Eğer, biri, sıfırdan başlayacaksa, o vakit, eğer dersler Pazartesi gününden Cuma gününe kadar 2 şer saat için  yapılacaksa 4-5 ay alabilir. Kendi kendilerine İngilizce öğrenmeye çabaladıktan sonra,  veya,   bir veya iki kurumdan kabul aldıktan sonra, insanlar gerçekten korkutulur ve ümitsiz olur. Bununla beraber, İngilizce öğrenmek için herhangi bir kuruma bağlanmadan önce birinin zekice   arama yaptığı gerçektir. İngilizce yazma ve İngilizce konuşmada ana farklar vardır. Akıcı İngilizce yazabilen bir kişi, akıcı bir şekilde  de İngilizce  konuşması gerekli değildir. Bundan dolayı, bir kuruma bağlanırken, ister doğru İngilizcenin nasıl yazılacağını, ister İngilizce’nin akıcı bir şekilde nasıl konuşulacağını,  ihtiyacınızı anlamaya ihtiyaç duymadan önce çok tedbirli olmak zorundasınız. Birçok kurum  doğru  İngilizcenin nasıl yazılabileceğini öğretebilirken, İngilizcenin akıcı bir şekilde nasıl öğretileceğinde başarısız olurlar. Delhi’de İngilizce’nin akıcı bir şekilde nasıl konuşulacağını öğretebilen birkaç kurum vardır.


İngilizce’de akıcılığı iyileştirmede size yardım edebilecek birkaç ipucu vardır:


a) Hergün en az 10 dakika  peri masalları okuyun. 



b) İngilizce karikatürler veya şakalar okuyun.



c) Bütün gün ne yaptınız veya yarın ne yapacaksınız ve saire gibi kişisel günlüğünüzü yazın.



d) Çizgi film kanalları, çizgi film ağı, HBO ve saire  gibi  sinema kanalları  seyredin.



e) Haberleri dinleyin.



f) Arkadaşlarınızla İngilizce konuşmaya  gayret edin veya aynanın karşısında durun ve arkadaşınızın aynanın diğer tarafında olduğunu düşünün ve herhangi ilginç bir konu hakkında konuşmaya başlayın.



g) Her ne yaptığınız hakkında  ve her ne yapacağınız hakkında İngilizce düşünün.


Bir şeyi anlayın; Okuma, yazma,  seyretme, dinleme ve konuşma %100 yapar ve bu, nasıl güven kazandığınız ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmaya başladığınızdır. Eğer İngilizce’nin önemi hakkında konuşuyorsak, kişinin gelişmesinin önemini nasıl gözardı edebiliriz?   Eğer bir kişi İngilizce dilinde akıcı ise, fakat  beden dili ve görgü kuralları hakkında bilgisi yoksa, o, yeteneklerini iyi gösteremeyebilir.  Bu nedenle, kişilik geliştirme programı da öğrenmenin önemli bir parçasıdır ve onun hakkında uygun bilgiye sahip olmalısınız. Bazı kurumlar, onu, konuşma İngilizcesi boyunca bir karma paket veya ücretsiz olarak sunar. Onlar, kendinizi birkere İngilizce öğrenme kursuna kaydettikten sonra, çok düşük bir  maliyetle, görüşme tekniklerini  de öğretirler.


Özetlemek gerekirse, İngilizce öğrenmeye gelindiğinde, güveninizi gevşetmemenizi ve korkmamanızı söyleyeceğim. Sadece onu denemelisiniz ve   kişisel gelişim programı ve görüşme teknikleri ile öğrencilerine İngilizce konuşma kursunu öğretmek için doğru tekniklere sahip  bir kurum bulmalısınız.


“Eğer rüyanızı her gün görebilirseniz, ondan çok uzak değilsiniz.”



*İngilizce Öğretmeni  Y.Müh. Naim Uygun tarafından Amardeep Kumar’ın makalesi İngilizce’den çevrilmiştir. 



http://www.pekiyi.150m.com


[email protected]

710990cookie-checkİngilizce dilinin önemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.