İngilizler, müzik grubu İRA’dan korktu!

İngiltere’nin izin vermemesi üzerine müzik grubu IRA, Büyük Britanya’da düzenlenecek Polonya Festivali’nde sahne alamayacak…


Britanya’da yaşayan Polonyalılar tarafından her yıl düzenlenen ve büyük bir coşkuyla kutlanan Polonya Festivali, İngiliz polisinin şaşkınlık yaratan tutumu nedeniyle bu yıl buruk kutlanacak.


İngiliz polisi, 10 Eylül’de, başkent Londra’da düzenlenecek olan 9. Polonya Festivali’nde sahne alacak olan Polonyalı müzik grubu İRA’yı, İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu İRA’yı andırdığı ve provakasyonlara neden olabileceği gerekçesiyle festivale katılmasını engelledi.


İSİMDEN KORKULUR MU?


Konuya ilişkin bir açiklama yapan İRA müzik grubu lideri Artur Gadowski, İngiliz polisi ve basının grubumuzun ismiyle yakından ilgilendiklerini duymuştuk. Birileri grubun Britanya’da düzenlenen festivalde yer almaması gerektiği yönünde karar almış” dedi. Gadowski, İRA, Latince ve sıradan bir isimdir’diye vurguladı. 


Yaklaşık 20 yıldır müzikle uğraştıklarını söyleyen İRA grubu üyeleri, İRA ya da her hangi bir siyasi örgütle bağlantılarının bulunmadığını belirtmeden de geçemediler. 


Britanya Polonyalılar Federasyonu lideri Jan Mokrzycki de, İRA, Britanya’da epeyce yan anlamları olan bir isim. Ben, İngilizlerin haklı olduklarını düşünüyorum. Polonyalılar da UPA ya da KGB adındaki bir müzik grubuna itiraz ederdi” dedi.

792970cookie-checkİngilizler, müzik grubu İRA’dan korktu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.