İngiltere, Fransa’nın karşıtlığını artırdı

Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu tarafından gazetecilere yönelik düzenlenen “AB-Türkiye İlişkileri ve Müzakere Süreci” konulu eğitim semineri, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde verildi.


Baydarol, AB içinde Türkiye’nin maliyetini tartışan “karşı ve destek” cepheleri bulunduğunu, destek cephesinde başta İngiltere, İtalya ve İspanya’nın yer aldığını, İsveç’in ise koşulsuz destek verdiğini, buna karşın Fransa’nın başı çektiği Avusturya, Hollanda ve Danimarka gibi ülkelerin de karşı cepheyi oluşturduğunu belirtti.


AB içinde yer almadığı sürece Türkiye’ye yönelik beklentilerinin gerçekleşmeyeceğini bilen Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ikili oynadığını ifade eden Baydarol, şöyle konuştu:


“AB içinde ABD yanlısı İngiltere, bir de Türkiye’nin de katılımıyla oluşacak İngiltere-Türkiye ittifakı içinde nefes alamayacağını düşünen Fransa karşıtlığı var. İngiltere’nin desteği, Fransız karşıtlığını artırıyor. ABD Başkanı Bush’tan Türkiye’ye yönelik destek geldikçe, Türkiye üzerinden ABD ile kavga eden Fransa’nın karşıtlığı artıyor.”


Baydarol ayrıca, sosyal demokratlar, yeşiller ve liberallerin Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiğini, Hristiyan demokratların ise ret cephesini oluşturduğunu kaydetti.


AÇIK GAZETE: İngiltere’de parlamentonun üçte biri AB içinde ABD’nin Truva Atı gibi görünmekten dolayı hükümetin politikasını eleştiriyor… Fransa, Türkiye’nin AB’ye üyeliği ile AB içindeki “Turuva Atı” İngiltere ile ABD kliğinin güçleneceğini düşünüyor. Yalnız Fransa değil diğer ülkeler de Türkiye’nin büyük nüfusuyla ABD kliğinine güçlü destek olmasından ciddi kaygı duyuyor…


 

1033700cookie-checkİngiltere, Fransa’nın karşıtlığını artırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.