İngiltere Türk Aile Birliği’nde genel kurul

İngiltere Türk Aile Birliği genel kurulu yapıldı. Yönetim, Sevtap Kemal’in başkanlığında tek listeden oluştu. Yönetim kurulunda milletvekili adayı Ayfer Orhan da yer aldı.


Merhum eğitimci Ali Rıza Değirmencioğlu’nun 1983 yılında kurduğu Türk Aile Birliği, 22 yıldan bu yana aralıksız olarak haftasonları Türk Dili ve Kültürü Eğitimi veriyor.


Kuzey Londra’nın Wood Green bölgesinde okul salonunda yapılan genel kurul,  “merhum eğitimciler” için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.


Etkinlikte, KKTC Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Mehmet Erenler ile Konsey Başkanı Ali Ratip Doğruer’in de hazır bulundu. Okul öğretmenlerinden Hecmi Hasanoğlu tarafından kürsüye davet edilen Onur Kurulu Başkanı Kelami Dedezade,  Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun kuruluşundan bugüne gelişimini anlattı. Akıle Işın, Aysın Yılmaz ve Tuncay Ebgü’den oluşan divanın yönetiminde gerçekleşen genel kurulda, başkan Sevtap Kemal göreve geldiği 2001-2002 eğitim öğretim döneminden bu yana gerçekleştirilen faaliyetleri sıraladı.


Birliğin amacının, İngiltere’de yaşayan Türk çocukları ve büyükler için Türkçe ve İngilizce dillerde eğitim vermenin yanında, Türk Milli kültürü ve dini alanda bilgilerini geliştirmek olduğunu kaydetti.


Okulda Türk Dili ve Eğitimi dışında verilen kurslar hakkında da bilgi veren Kemal, SATS sınavları için 5-11 yaş gurubundaki çocuklara kurslar verildiğini, İngilizce, Matematik, Fen GCSE derslerine yardımcı kurslar açtıklarını söyledi.


Daha sonra Sevtap Kemal’in başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulu genel kurula katılanların onayına sunuldu. Yeni yönetim kurulu; Sevtap Kemal, Vicdan Bulmuş, Niyazi Soyel, Necmi Hasanoğlu, İbrahim Mani, Rabia Kılıç, Nihal Özcan, Nafia Alpak, Ayfer Orhan, Ahmet Nazım, Süleyman Gürkan, G. Gül Newman, Şenel Fahri, Fatoş Özkan ve Ayla Mısmıl’dan oluştu.


Onur Kurulunda ise: Kelami Dedezade, Pelin Değirmencioğlu, Akıle Işın, Ali Özmen Safa, Erkan Pastırmacıoğlu, Prof. Mustafa Camgöz, Dr. Tahsin Bilginer ve Mehmet Yılmaz yer aldı.


FOTOĞRAF: Başkan Sevtap Kemal (solda) ve eğitimci Fatma Korusoy

778030cookie-checkİngiltere Türk Aile Birliği’nde genel kurul

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.