İngiltere ve Fransa’nın İran endişesi

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ian Pearson, yaptığı açıklamada, İran’ın ekonomik ayrıcalıklar karşılığında nükleer faaliyetlerini sınırlamasına yönelik AB’nin önerilerini tartışmadan reddetmesini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.


İran’ın kararının zarar verici olduğunu belirten Pearson, İran konusunda gelecek adımların neler olacağını, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Yönetim Kurulu’nun yarın yapacağı toplantıda görüşüleceğini kaydetti.


ABD ve Avrupa, İran’ın İsfahan’da yeniden nükleer faaliyete geçme kararının BM yaptırımlarına başvurulmasına yol açacağı uyarısında bulunmuştu.


FRANSA: İRAN, ÖNEMLİ BİR KRİZ BAŞLATTI  
 
Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, İran’ın nükleer faaliyetlere başlamasının ”önemli bir kriz” başlattığını, uluslararası topluluğun bu krizde ”yek vücut” olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.


Douste-Blazy, yarın Viyana’da yapılacak Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) toplantısı ile ilgili olarak AFP’ye yaptığı açıklamada, İran’ın, nükleer faaliyetleri başlatarak krize yol açtığını, bu kriz karşısında tüm uluslararası kamuoyunun İran’a karşı aynı şekilde tavır almasının gerektiğini kaydetti.


Fransız bakan, İran’ın ”aklı selime” dönerek, nükleer faaliyetlerden vazgeçmesi gerektiğini de ifade etti.


FOTOĞRAF: AB’li yetkililer ve Dışişleri Bakanları İran’da


İLGİLİ HABER: İran: Nükleer programa devam

782970cookie-checkİngiltere ve Fransa’nın İran endişesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.