İngiltere’de hükümet programı açıklandı

Hükümet programı, iç güvenliği artırmaya yönelik önlemler, göçmenliğin denetim altına alınması, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve refah seviyesinin artırılması üzerinde odaklanıyor.


5 Mayıs seçimlerinde İşçi Partisi’ni üçüncü kez iktidara taşıyan Tony Blair’in Avam Kamarası’nda eskisi kadar güçlü bir çoğunluğu yok. Bu nedenle Başbakan’ın kendi partisi içinde de tepkilere neden olan tartışmalı yasalarda ısrar etmeyeceği beklentisi hakimdi.


Ancak Kraliçe 2’nci Elizabeth tarafından okunan hükümet programında Tony Blair’in geri adım atmamakta kararlı olduğu anlaşılıyor. İç güvenlik konusunda tartışmalara neden olan bazı yasa tasarıları bu programla yeniden gündeme getiriliyor. Bunlar arasında zorunlu kimlik kartı uygulaması da var.


KİMLİK KARTLARI


İnsan hakları kuruluşları, kimlik kartı uygulamasını bireysel özgürlüklere müdahale olarak değerlendiriyor. Hükümet programı uyarınca terörle mücadele yasaları yeniden ele alınacak ve dinsel nefreti körükleyenlerin cezalandırılması amacıyla yeni bir yasa hazırlanacak.


Göçmenliğin denetim altına alınması ve ülkeye gelecek göçmenlerin sayısının sınırlandırılmasına yönelik tartışmalar seçim kampanyasında önemli yer tutmuştu.


Tony Blair hükümeti, ülkeye kaliteli işgücü gelmesini sağlamak için puan sistemine geçmeyi planlıyor. Programda yer alan önerilerin büyük bir bölümü daha önce sadece muhalefet partileri değil, İşçi Partisi içinden de tepki görmüştü.


Son seçimlerde büyük sandalye kaybına uğrayan Tony Blair’in bu yasaları geçirebilmek için artık daha esnek davranmak zorunda kalacağı belirtiliyor. (BBC)

780840cookie-checkİngiltere’de hükümet programı açıklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.