İngiltere’de İşçi Partisi sallanıyor

Anketin sonuçları, 4 Hazirandaki Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde Başbakan Gordon Brown açısından “erken bozgun” olarak yorumlanıyor.

Ankete katılanlar, İşçi Partisi’nden desteklerini çekmelerinin en büyük nedeni olarak, milletvekillerinin ödenek skandalını gösteriyor.

DESTEK ORANINDA HEYELAN

Sunday Telegraph, bu tabloda gelecek haftalarda Gordon Brown’ın liderliğine karşı bir hareketin başlamasının da kaçınılmaz göründüğünü yazdı.

Seçim olması halinde kimi destekleyeceklerine dair soru üzerine ankete katılanların sadece yüzde 22’si, iktidardaki İşçi Partisi’ni destekleyeceğini söyledi.

Buna karşılık ana muhalefetteki Muhafazakar Parti’yi destekleyeceğini bildirenlerin oranı yüzde 40, Liberal Demokrat Parti’yi destekleyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 25 oldu.

Gelecek perşembe günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ise İşçi Partisi’ni destekleyenlerin oranı yüzde 17 olarak gerçekleşti.

AP SEÇİMLERİNDE DURUM

4 Haziran’da Muhafazakar Parti’yi destekleyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 29, Liberal Demokratların desteği yüzde 20.

Ankete göre, 4 Haziran seçimlerinde Yeşiller’e destek yüzde 11, AB karşıtı İngiltere Bağımsızlık Partisi’ne ise yüzde 10.

Gazete, ırkçı İngiltere Ulusal Partisi’nin (BNP) oy oranının ise yüzde 5’lerde kalması beklendiğini aktardı.

Gazeteye göre, Başbakan Gordon Brown’ın ise 4 Haziran seçimi sonrasında bir kabine değişikliğine giderek, siyasi otoritesini güçlendirme çabasına girmesi bekleniyor.

The Sunday Times ise Brown’un seçim ardından Maliye Bakanı’nı görevinden alacağını öne sürdü.

The Obsverver ise parti içinde Brown’un yerine en güçlü aday olarak görülen, şu anki Sağlık Bakanı Alan Johnson’ın Avrupa Parlamentosu seçiminin parti tarihinin en kötüsü olacağı tahmininde bulunduğunu aktardı.

İMAJ: Kamuoyu yoklamalarına göre İşçi Partisi lideri Gordon Brown oy kaybederken muhalefetteki Muhafazakarlar’ın lideri David Cameron yükselişte

1205220cookie-checkİngiltere’de İşçi Partisi sallanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.