İngiltere'de öğrenci vizesine zorluk

Point Based System (Puanlama Sistemi) olarak uygulanması beklenen yeni sisteme göre, öğrencileri kabul edecek okullara da büyük sorumluluklar yüklenecek. Buna göre, okula devam etmeyen öğrencileri bildirmeyen okulların yasaklanması söz konusu. Öğrenci vizesi başvurusunda bulunan kişiler ise sadece UKBA’ye kayıtlı olan ve puan sistemine uygun hareket eden okullar aracılığıyla gelebilecek.


Öğrenci adaylarının kalacakları süre içinde geçimini sağlayacak kaynakları ispat etmesi ve beraberinde getirecekleri kişi varsa onun da geçimini sağlayacak kaynakları göstermesi zorunlu.  Vize başvurusu yapan kişilere öğrenci kimlik kartı verilmesi de düşünülen değişiklikler arasında yer alıyor.


Göçmenlikten sorumlu bakan Liam Byrne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “dünya çapındaki kolejlerimizden ve üniversitelerimizin avantajlarından faydalanmak isteyenler, kurallara uymak zorunda. Uygulamanın amacı sahte kolejlere, üniversitelere ve öğrencilere engel olmak” dedi. 


Ayrıca 12 aydan fazla süren kurslara başvuran öğrencilerin, yıllık okul ücretini ödemesinin dışında, İngiltere’de bir yıl geçinmesi için gerekli olan £9600 sahip olduğunu ve kendisine bağlı bir kişi varsa onun içinde aylık £535 geliri olduğunu ispatlaması gerekiyor. Eğitim İngiltere ekonomisinde büyük bir girdi. İngiltere’ye her yıl sadece üniversite eğitimi için gelen yabancı öğrenciler 2.5 milyar sterlin katkı yaparken. İngiltere eğitim sektöründe toplam yıllık ortalama 8.5 milyar sterlinlik bir gelir elde ediyor. 


Geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird Londra’da katıldığı bir basın toplantısında Türkiye'den her yıl, turist, öğrenci, Ankara Anlaşması ve diğer tüm vize türlerini kapsayacak şekilde, yaklaşık 80 bin vize başvurusu yapıldığını ve bunlardan sadece yaklaşık yüzde 13'ü reddedildiğini açıklamıştı.


 

814670cookie-checkİngiltere'de öğrenci vizesine zorluk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.