İngiltere’deki Müslümanların 3/4’ü sadık

Gallup’un yaptığı araştırmanın sonuçları, Müslümanların yarısından fazlasının İngiliz kimliklerini gayet güçlü biçimde vurguladıklarını ve her beş kişiden dördünün İngilizceyi kullanmanın çok önemli olduğunu, dil öğrenip, eğitim görüp, iş bulmak istediğini gösterdi.


Yaklaşık her 10 Müslüman’dan 9’unun sivil hedeflere saldırıyı yanlış ve ahlak dışı bulduğu, bu noktada gayrimüslimlerden sadece yüzde 4’lük bir farkla geride kaldığına dikkat çeken araştırmacılar, Müslümanların yüzde 81’inin sebebi ne olursa olsun şiddeti lanetlediği ve bu konuda gayrimüslimleri yüzde 9’luk bir oranla geride bıraktığını bildirdi.


İngiltere’de yaşayan Müslümanların yüzde 69’unun dini kimliklerini çok ya da aşırı güçlü biçimde vurguladıkları, bu oranın gayrimüslimlerde ise yüzde 30’da kaldığına dikkat çeken araştırmacılar, Müslümanların sadece yüzde 13’ünün İngiliz toplumuna entegrasyon için Müslüman kadınların peçelerini çıkartması gerektiğini düşündüğünü açıkladı.


Araştırmaya katılan gayrimüslimlerin yüzde 55’inin, Müslüman kadınların İngiliz toplumuna entegre olabilmeleri için peçelerini çıkartmalarının şart olduğunu düşündüğü bildirildi.


Londra’da 15 yaşın üzerindeki Müslümanlarla yapılan araştırmanın sonuçları ayrıca Müslümanların yüzde 28’inin geçen yıl en az bir kez ayrımcılığa uğratıldıklarını gösterdi. Sonuçlara göre Müslümanların sadece yüzde 14’ü Irak’a yapılan askeri müdahaleyi haklı buluyor…


FOTOĞARF (Faruk Eskioğlu): Londra Hyde Park’ta namaz kılan Müslümanlar

801810cookie-checkİngiltere’deki Müslümanların 3/4’ü sadık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.