İngiltere’den 34 Rus diplomata sınır dışı

MI5’ın bu amaçla aralarında 34 Rus diplomatın da bulunduğu bir liste hazırlamaya başladığını öne süren Mail on Sunday, listede Rus Büyükelçiliğinin en üst düzeydeki iki diplomatının da bulunduğunu, bunlardan birinin Siyasi Müsteşar Alexander Sternik, diğerinin ise Büyükelçi Başdanışmanı Andrey Pritsepov olduğunu iddia etti.


Pritsepov’un Londra’daki en iyi restoranlar konusunda makaleler yazan bir gastronom olduğuna da dikkat çekilen haberde, bu isimlerin Rus dış istihbaratı ya da askeri istihbaratına çalıştıklarının düşünüldüğüne işaret edildi.


Gazete, “Bu gelişmelerin Rusya’da da misilleme göreceğine inanıldığını, bu çerçevede Moskova’daki İngiltere Büyükelçiliğinde görev yapan diplomatlara yönelik tacizlerin beklendiğini” yazdı.


Gazete, “Şimdi hükümeti 1971’dekinin bir benzeri toplu sınır dışı harekatı yapıp yapmamak konusundaki zor karar bekliyor. 105 Rus diplomatı sınır dışı eden Edward Heath hükümeti gibi davranıp davranmamak konusunda karar verilmeye çalışılıyor. Bunun akıllıca bir adım olup olmayacağı değerlendiriliyor” ifadesini kullandı.


Gazete, bazı istihbarat uzmanlarının ise bu toplu sınır dışı hamlesine karşı çıktıklarına ve “Nasıl olsa yerlerine yenileri gönderilecek. İngiliz istihbaratı bir de bu yeni isimleri tanımaya çalışacak. Halen burada olanlar hiç değilse deşifre edilmiş” dediğine dikkat çekti.

808920cookie-checkİngiltere’den 34 Rus diplomata sınır dışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.